Υπάλληλοι του Μέρντοκ δούλευαν στη Σκότλαντ Γιαρντ

Οι 10 από τους 45 συμβούλους Τύπου της Σκότλαντ Γιαρντ ήταν πρώην εργαζόμενοι στη News International, δήλωσε σήμερα ο παραιτηθείς αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας, ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει το σκάνδαλο των υποκλοπών.


Ο Πολ Στίβενσον συμπλήρωσε πως δεν υπήρξε τίποτε «ανάρμοστο» μεταξύ της Σκότλαντ Γιαρντ και του ομίλου Μέρντοκ.


«Δεν γνώριζα για τις υποκλοπές», δήλωσε ο σερ Πολ αποκρούοντας τις επικρίσεις για την πρόσληψη του συλληφθέντα πρώην υποδιευθυντή της «News of the World» Νιλ Γουόλις, ενώ αρνείται ότι η επιστολή παραίτησής του άφηνε αιχμές κατά του  πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.


Ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής παρουσιάζονται σήμερα και ο Ρούπερτ Μέρντοκ με τον γιο του μαζί με την Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην σιδηρά κυρία της «News International» (που έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους).


Θα ακολουθήσει αύριο, έκτακτη σύγκληση του βρετανικού Κοινοβουλίου και τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις ραγδαίες εξελίξεις. Πριν επιστρέψει εσπευσμένα από την Αφρική για την κοινοβουλευτική σύνοδο ο
Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών «είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά είμαστε μεγάλη χώρα και θα το λύσουμε».

«Υποτίμησα το πρόβλημα. Μέσα ενημέρωσης διέπραξαν απεχθείς και παράνομες πράξεις. Η αστυνομία ερευνά σοβαρά τις περιπτώσεις πιθανής διαφθοράς και παρακώλυσης ερευνών. Κάποιοι πολιτικοί ήταν πολύ κοντά σε κάποια μέσα ενημέρωσης» δήλωσε.


Πολ Στίβενσον: «Δεν γνώριζα»


Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας της αποτυχίας της να φέρει στο φως την πλήρη έκταση του σκανδάλου κατά την αρχική έρευνα που είχε διενεργηθεί προ ετών, αλλά και για τις διασυνδέσεις αξιωματούχων της με πρώην στελέχη της εφημερίδας και του ομίλου του Μέρντοκ, που εμπλέκονται στο κολοσσιαίο σκάνδαλο.


«Ανακρινόμενος» από τους βουλευτές, ο Πολ Στίβενσον αρνήθηκε ότι είχε γνώση για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών από την «News of the World» όταν προσλάμβανε το 2009 στη Μητροπολιτική Αστυνομία ως σύμβουλο Τύπου τον πρώην υποδιευθυντή της εφημερίδας
Νιλ Γουόλις.

Οι σχέσεις του σερ Πολ με τον Γουόλις, που έχει συλληφθεί για την ανάμειξή του στην υπόθεση, στάθηκαν και η αιτία της παραίτησης του αρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ την Κυριακή. Ο Στίβενσον είχε δεχθεί από τον Γουόλις ως «δώρο» μία διαμονή σε πολυτελές σπα, αξίας 13.600 ευρώ.


Ο Στίβενσον χαρακτήρισε -αναδρομικά- επονείδιστο το γεγονός ότι ο Γουόλις εργάστηκε για την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, τόνισε όμως πως δεν υπήρξε τίποτε ανάρμοστο στην πρόσληψή του το 2009 δεδομένου ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου