Στο λιμάνι του Ηρακλείου αγρότες της Μεσσαράς λογο τις απεργιας τις ΠΝΟ


http://www.flashnews.gr/Image.ashx?fid=40373&w=600&q=100
Στο λιμανι του Ηρακλείου κατέκλυσαν οι αγρότες της Μεσσαράς, των οποίων η παραγωγή απειλείται να καταστραφεί, αφού από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και ξεκίνησε η απεργία της ΠΝΟ, δεν έχει γίνει καμία μεταφορά προϊόντων με πλοίο.



Σκοπός των αγροτών, που έφτασαν στο λιμάνι έχοντας φορτώσει κανονικά τα αυτοκίνητά τους, είναι να ασκήσουν κάθε είδους πίεση προκειμένου τα προϊόντα τους να μη μείνουν ούτε λεπτό παραπάνω στο νησί, αλλά να ταξιδέψουν πάση θυσία για Πειραιά.


Στο μεταξύ μεγάλες ποσότητες κηπευτικών, κυρίως από Ιεράπετρα και Τυμπάκι, έχουν ήδη συσσωρευτεί χωρίς να μπορούν να διοχετευτούν στις αγορές, με αποτέλεσμα, ενδεχόμενη παράταση της απεργίας, να θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο αυτά τα προιόντα αλλά και το σύνολο της παραγωγής των αγροτών.


Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και γραμματέας της ΟΑΣΝΗ κ.Γιώργος Ντισπιράκης, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η υποβάθμιση της ποιότητας και η καταστροφή των κηπευτικών που έχουν συγκομισθεί και βρίσκονται στα ψυγεία, αλλά η απώλεια των αγορών και η πτώση των τιμών.


Συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει και το 2010, οι αγορές δεν πρόκειται να περιμένουν για πολύ τα Κρητικά κηπευτικά, αλλά θα αναζητήσουν αλλού προιόντα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.


Και όταν τελικά θα φύγουν τα Κρητικά κηπευτικά, θα υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά από την ζήτηση, με αποτέλεσμα να πέσουν κατακόρυφα οι τιμές, ακόμη και κάτω του κόστους.


Πάντως οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κατεβούν στο λιμάνι του Ηρακλείου απαιτώντας την φόρτωση φορτηγών σε πλοίο με οποιονδήποτε τρόπο.


Να σημειωθεί πως χθες η προσπάθεια του δημάρχου Iεράπετρας κ.Αναστασάκη για εξεύρεση έστω οχηματαγωγού πλοίου προκειμένου να ναυλωθεί για την μεταφορά των φορτηγών με τα κηπευτικά, απέβει άκαρπη, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να ζητήσει ως έσχατη λύση, ακόμη και την πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου