Καθαρό προβάδισμα ανόδου ο ΟΦΗ

Παιχνίδι παρωδία Δόξα-Διαγόρας (1-0)
Η στιγμή της ανατροπής του Καμπάνταη από τον Ψωμά Καθαρό προβάδισμα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, δύο χρόνια μετά τον υποβιβασμό του, πήρε ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε 1-0 (28' πεν. Κάλαιτζιτς) τον -τυπικά γηπεδούχο- Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη και από νωρίς πήρε διαφορά 5 βαθμών από τους «πράσινους» και 3 βαθμών από τη Δόξα Δράμας. Οι «μαυραετοί» νίκησαν 1-0 τον Διαγόρα σε ένα ματς-παρωδία στη Φυλή, το οποίο άρχισε με μισάωρη καθυστέρηση,
καθώς οι Ροδίτες δεν είχαν τα χρήματα για να καλύψουν την αποζημίωση των διαιτητών. Με δύο επαγγελματίες ο Διαγόρας, με 12μελή αποστολή οι Δραμινοί...
Η στιγμή της ανατροπής του Καμπάνταη από τον Ψωμά Από τις παραλίες μαζεύτηκαν όπως όπως οι παίκτες του ΟΦΗ. Παρότι έκαναν μόνο δύο προπονήσεις, και παρότι έχουν μείνει 16 παίκτες στο ρόστερ, οι Κρητικοί πήραν σημαντική νίκη 1-0 επί του πιο έτοιμου Λεβαδειακού, της μόνης από τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ που έκανε προετοιμασία.

Στο πρώτο ημίχρονο, όσο οι παίκτες του ήταν φρέσκοι, ο ΟΦΗ ήταν σαφώς καλύτερος. Ο Λεωνίδας Καμπάνταης έκανε ότι ήθελε στην άμυνα του Λεβαδειακού και ήταν εκείνος που στο 27' κέρδισε το πέναλτι και παράλληλα την δεύτερη κίτρινη του Μανώλη Ψωμά. Ο Κάλαιτζιτς άνοιξε το σκορ και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου το ματς κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο.


Στο δεύτερο μέρος του αγώνα όμως, η μόνη ομάδα που απειλούσε ήταν ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε δοκάρι με τον Πόποβιτς και είδε τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη να πραγματοποιεί τη μία μεγάλη απόκρουση μετά την άλλη. Στα τελευταία λεπτά (και ενώ ο ΟΦΗ συνέχιζε και αυτός με 10, λόγω αποβολής του Μπουλούτ) οι Βοιωτοί έμειναν από δυνάμεις και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα.


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Τριποτσέρης, Ψωμάς, Μαχαίρας, Ταραλίδης (31' Λισγάρας), Μπεγκόνια (73' Ζουρούδης), Βασιλείου (46' Ναπολεόνι), Ντιμπαλά, Πόποβιτς.

ΟΦΗ:
Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Ρόβας (73' Ρούσεφ), Παπουλής (90'+ Ζαχαράκης), Ζορμπάς (73' Κατσικογιάννης), Καμπάνταης.

Παρωδία στη Φυλή


Μόνο ποδοσφαιρικό αγώνα δεν θύμιζε ο αγώνας της Δόξας Δράμας με το Διαγόρα στη Φυλή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, αφού η ομάδα της Ρόδου δεν είχε τα χρήματα για να καλύψει την αποζημίωση των διαιτητών.


Με την ομάδα νέων κατέβηκε στην ουσία ο Διαγόρας, αφού μόνο δύο επαγγελματίες έχουν απομείνει στο ρόστερ. Πάντως, οι μικροί έκλεψαν την παράσταση, παρότι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ήττα με 1-0 από τη Δόξα Δράμας, με το καταπληκτικό γκολ του Τσιμπλίδη από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Όχι δηλαδή πως οι "μαυραετοί" της Δράμας είναι σε καλύτερη κατάσταση, αφού έχουν κατέβει με 12 παίκτες στην Αθήνα και με 5 ματς να έπονται το επόμενο 10ήμερο, πιθανοί τραυματισμοί ή τιμωρίες θα είναι καταστροφικά για την ομάδα.


Η βαθμολογία των πλέι οφ


1. ΟΦΗ 7

2. Δόξα Δράμας 4
3. Λεβαδειακός 2
4. Διαγόρας 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου