Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κρυα Βρυση στο Ρεθυμνο


http://i.mtbw.gr/t/3B4FA1EE138C14946961E25BFD8F36B2.jpg       Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που πλήττει για μια ακόμη φορά τον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, αποτεφρώνοντας εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων με καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια, χορτολιβαδική βλάστηση, απειλώντας και κατοικημένες περιοχές.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν εκκενωθεί τα χωριά Πλατανές, Κρύα Βρύση και Κεντροχώρι, ενώ το μεσημέρι αποφασίστηκε και η απομάκρυνση των κατοίκων απο το χωριό Ονέ.

Ανησυχία υπάρχει και για πιθανή ανάγκη εκκένωσης και του χωριού Μέλαμπες καθώς τα πύρινα μέτωπα κατεθύνονται προς το χωριό.


Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, Καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericson που έφθασαν το πρωί απο την Ελευσίνα για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Κρήτης, έχουν ριχτεί στη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 28/7 στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της των χωριών Πλατανές και Κρύα Βρύση στο δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.
Αυτήν την ώρα η φωτιά κατευθύνεται προς τη θάλασσα και  έχει "εγκλωβιστεί" σε φαράγγι, ανάμεσα στα χωριά Σαχτούρια και Ακούμια ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά αρχικά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, στα βορειοανατολικά του χωριού Πλατανές, ταυτόχρονα σε δυο διαφορετικά σημεία και εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό, που μετά από δύο ώρες περίπου, στις 11 το βράδυ, αποφασίστηκε η εκκένωση του Πλατανέ και της Κρύας Βρύσης, για προληπτικούς λόγους και για να αποφευχθούν τα χειρότερα ενώ νωρίς το πρωί εκκενώθηκε το Κεντροχώρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου