Άλλαξε εικόνα αλλά όχι σκορ ο Ολυμπιακός

Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι (όπως συνέβη με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ), ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα στο φινάλε του ματς. Ο Φρανσουά Μοντέστο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις τη Βέρντερ Βρέμης (1-1) και έκανε τον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε, να δηλώσει ικανοποιημένος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι.

 
Σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός είχε καλό πρέσινγκ και σωστή ανάπτυξη. Οι “ερυθρόλευκοι” δημιούργησαν ευκαιρίες, κυκλοφορούσαν με άνεση την μπάλα, όμως και πάλι φάνηκαν να υπάρχουν πελώρια αμυντικά κενά. Ο Ιβάν Μαρκάνο ήταν με διαφορά ο χειρότερος του αγώνα, αφού πέρα από το γκολ του Ρόζενμπεργκ, στο οποίο φέρει ευθύνη, έχανε διαρκώς τον προσωπικό του αντίπαλο και δεν ενέπνεε σιγουριά στις πάσες του.
 
Στα θετικά η απόδοση του Χολέμπας και κυρίως του Γκρμπιτς. Ο Μαυροβούνιος ίσως είναι η λύση στο δεξί “φτερό”, καθώς ο Μιραλάς παίζει κατά συνθήκην σε θέση εξτρέμ, ο Ρόμενταλ δεν υπολογίζεται, ο Χαβίτο κινείται στη μετριότητα και ο Φετφατζίδης δεν μπορεί να κερδίσει τον Βαλβέρδε.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο Έλληνες ξεκίνησαν βασικοί. Και από αυτούς, ο ένας μόνο φορούσε κόκκινα (Γιάννης Μανιάτης). Ο άλλος ήταν ο νέος στόπερ της Βέρντερ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα στην προβληματική γερμανική άμυνα.
 
Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Κοστάνσο, Μανιάτης (59' Γκαλίτσιος), Χολέμπας, Μέλμπεργκ (59' Α.Παπαδόπουλος), Μαρκάνο (73' Παπάζογλου), Γκρμπιτς (59' Χαβίτο), Ουρτάδο (73' Σουμπίνιο), Ιμπαγάσα (59' Μοντέστο), Φουστέρ (73' Φετφατζίδης), Ριέρα (62' Κάταϊ), Τζιμπούρ (59' Μιραλάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου