Ισοπαλία του ΠΑΟ κόντρα στην Οντένσε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ


Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πλέον ο Παναθηναϊκός, μετά την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε στην έδρα της Οντένσε.
Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει το προβάδισμα μετά το εκτός έδρας γκολ του Λέτο και έρχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη Τρίτη, προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο με τη βοήθεια των οπαδών της.
Ο Παναθηναϊκός δικαιούταν τη νίκη, αφού είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκε οργανωμένα από τους γηπεδούχους. Όμως η φυσιολογική κόπωση στα τελευταία λεπτά, επέτρεψε στην Οντένσε να ισοφαρίσει με τον Ρεγκίνιουσεν και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της. Ωστόσο είναι δεδομένο πως ο σοβαρός Παναθηναϊκός στην Αθήνα θα κεφαλαιοποιήσει το προβάδισμα του και θα μπει στην κληρωτίδα των πλέι οφ.
Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν θάμπωσε με την απόδοση του, όμως είχε πειθαρχία, τακτική, προσήλωση και συγκέντρωση. Οι γραμμές είχαν μικρές αποστάσεις, σε μεγάλο μέρος του βγήκε το πρέσινγκ και έδειξε στοιχεία ομάδας που έχει δουλέψει στην προετοιμασία. Ωστόσο για άλλη μία φορά του έλειψε η επιθετική δημιουργία, αφού με εξαίρεση τον Λέτο, δεν υπήρχε άλλος επικίνδυνος πράσινος, ενώ οι χαφ του δεν πάτησαν περιοχή.
Με την είσοδο των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, καθώς και με τη δουλειά που θα γίνει στις μέρες που απομένουν μέχρι την Τρίτη, ο Παναθηναϊκός έχει το περιθώριο να παρουσιαστεί βελτιωμένος στη ρεβάνς. Συγχρόνως, εφόσον εξασφαλίσει την πρόκριση, με τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του, μπορεί να προχωρήσει σε προσθετικές κινήσεις που θα τον ανεβάσουν ποιοτικά και θα βάλουν νέα όπλα στη φαρέτρα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Κακός στο πρώτο
Στο πρώτο 25λεπτό ο Παναθηναϊκός ήταν... θεατής στο ματς, αφού η Οντένσε είχε τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε σε δύο-τρεις περιπτώσεις. Οι γραμμές είχαν αποστάσεις μεταξύ τους, η επίθεση και η μεσαία γραμμή δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και απέμεινε η αμυντική διάταξη να αποκρούει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Ωστόσο μετά το 25', το Τριφύλλι ανέβηκε, ισορρόπησε το ματς και κατάφερε να κοντρολάρει το ρυθμό. Παρόλα αυτά, επιθετικά εξακολούθησε να είναι ακίνδυνος, αφού δεν είχε ούτε κατοχή, ούτε κυκλοφορία.
Κορυφαίος του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα ήταν ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, αποδεικνύοντας πως παρά τα όσα έχει ακούσει κατά καιρούς, παραμένει ο καλύτερος αμυντικός που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε απόδοση τον ακολούθησε ο Σιμάο, ο οποίος έχοντας το ρόλο της "σκούπας" μπροστά από τα στόπερ, δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν κίνδυνοι.
Η λύτρωση του Λέτο
Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ... Ο Πετρόπουλος μονομάχησε με τους αμυντικούς της Οντένσε, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Λέτο και αυτός με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα από τους ποδοσφαιριστές και τον πράσινο πάγκο, αφού βοήθησε την ομάδα να αποβάλλει την πίεση και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της.
Το διάστημα που ακολούθησε, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και διατήρησε τον ρυθμό στα επίπεδα που ήθελε. Δεν άφησε την Οντένσε να τρέξει, για τα δεδομένα της εποχής πίεσε αρκετά ψηλά και είχε συνοχή στην ανασταλτική λειτουργία του. Παράλληλα, βρήκε... απρόσμενο σύμμαχο τον Ουτάκα, ο οποίος σε όποια φάση βρέθηκε σε θέση βολής, είτε αστόχησε, είτε έκανε λάθος επιλογή...
Πάντως, στα τελευταία λεπτά η κόπωση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού είχε ως αποτέλεσμα η Οντένσε να την αξιοποιήσει και να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση. Μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Σαριέγκι "νικήθηκε" στον αέρα από τον Ρεγκούνιοσεν και ο Τζόρβας μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του. Το Τριφύλλι άγγιξε το 2-1 στο τέλος, αλλά ο Κουίνσι από πλεονεκτική θέση, αστόχησε...
Στην επίθεση, η άνοδος των Λέτο, Νίνη και Κατσουράνη, επέφερε καλή κυκλοφορία στον Παναθηναϊκό και του επέτρεψε να γίνει απειλητικός σε κάποιες περιπτώσεις. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών του Τριφυλλιού ήταν ο Αργεντινός, όμως δεν επέδειξε την ίδια ευστοχία με την αρχή του δευτέρου μέρους. Στα αξιοσημείωτα του ματς, η 100ή συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη, όπου πέρασα ως αλλαγή στη θέση του Νίνη.
Οντένσε: Βέσελς, Ρούουντ, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Ντζεμπά-Ντζεμπά), Κρίστενσεν, Ρεγκίνιουσεν, Σόρενσεν, Γιόνχανσον, Καντρί, Αντρέασεν, Ουτάκα, Φαλκ (85' Χεγκ).
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (77' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος (72' Κουίνσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου