Μάχη στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης

Με ονομαστική, φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Στο βήμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Μεγάλο και ειρηνικό το ραντεβού των αγανακτισμένων έξω από το Κοινοβούλιο.

Μάχη στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης
Λίγο προτού λάβουν το λόγο οι αρχηγοί των κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, περιέγραψε ως επιτακτική την αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων και δεσμεύθηκε για ρυθμίσεις που θα βάζουν τέλος στην αδικία.
Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο το χαρακτήρισε πρόγραμμα λεηλασίας: "Τρόικα και κυβέρνηση καταγράφουν όλα τα περουσιακά στοιχεία για να τα εκποιήσουν", είπε.
Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που ζήτησε την οικοδόμηση μία νέας δημόσιας διοίκησης, αναζωογόνηση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής αλλά και ένα ειδικό καθεστώς εμπορικού προστατευτισμού για την Ελλάδα ώστε η χώρα να ισοσκελίσει το εμπορικό της ισοζύγιο.
"Θα κάνουνε ό,τι μπορούμε για να υπονομεύσουμε το κύρος ενός δημοψηφίσματος", σημείωσε από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα.                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου