Δικό της φυσικό αέριο θα έχει η Κύπρος μέχρι το 2014


http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/4/4/9/395449/0003.jpgΑλλάζει κατηγορία γεωστρατηγικά και οικονομικά η Κύπρος.  Το 2014 το κυπριακό φυσικό αέριο θα είναι γεγονός τονίζει η Noble.  Την ίδια ώρα διαδραματίζεται ένα οργιώδες παρασκήνιο για την πολιτική ενδυνάμωση της Κύπρου.


Όπως δήλωσε ο 'Α Αντιπρόεδρος του Διεθνούς τμήματος της Noble, Λόουσον Φρίμαν, ο στόχος είναι ν' αρχίσει η ανόρυξη το 4ο τρίμηνο του έτους. "Νομίζω", είπε,  "ότι θα μας πάρει δύο μήνες, αυτή η διασωλήνωση είναι 185 χλμ. Ο στόχος είναι η μεταφορά του αερίου στην Κύπρο το 2014".

 Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και Noble έδωσαν τα χέρια σε μια ενδιάμεση συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου στο μεσοδιάστημα.Στη νέα τάξη πραγμάτων που φέρνει το θέμα του φυσικού αερίου η Κϋπρος έχει εμπλέξει Γαλλία και Ρωσία ενώ υπάρχουν επαφές και με την Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν να βασίζονται στην Κύπρο για σταθερή προμήθεια φυσικού αερίου.

Τουρκικός δάκτυλος πίσω απο την κίνηση του Λιβάνου
 Εν τω μεταξύ τουρκικός δάκτυλος κρύβεται πίσω από την χθεσινή κίνηση του Λιβάνου να καταγγείλει στον ΟΗΕ στην συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ. Σήμερα ο Λιβάνιος πρώην Πρωθυπουργός κ. Σινιόρα χαμήλωσε τους τόνους λέγοντας ότι διαχρονικά σέβεται τις υποχρεώσεις του, όπως και τις συμφωνίες που συνομολογεί.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, μόλις αρχίσει η οικονομική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο για τους Τ/Κ όπου εκεί θα τοποθετείται το οικονομικό ποσοστό που θα τους αναλογεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου