Προβλήματα με τις φοιτητικές Εστίες στη Κρήτη

Να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους σκέφτονται φοιτητές που από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα βρεθούν εκτός εστιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν το κόστος της φοιτητικής ζωής. Χθες, οι φοιτητές των εστιών Ηρακλείου πραγματοποίησαν...


παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το λουκέτο στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και τις περικοπές που γίνονται στον αριθμό όσων δικαιούνται έστω και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αφού, όπως είναι γνωστό, στο Ηράκλειο δε λειτουργούν φοιτητικές εστίες.

Σε ανακοίνωσή τους, οι φοιτητές αναφέρουν ότι «ο τομέας της στέγασης στο Ηράκλειο ήταν ανέκαθεν προβληματικός, καθώς δεν υπάρχουν εστίες και τη στέγαση των φοιτητών την αναλαμβάνουν διάφορα ξενοδοχεία. Καθώς το κόστος ενός δωματίου στο οποίο μένουν δύο φοιτητές είναι τεράστιο (1200 ευρώ μηνιαίως), ο αριθμός των φοιτητών που «δικαιούνται» στέγαση είναι ήδη πολύ μικρός και σχεδόν αμελητέος συγκριτικά με τον αριθμό των φοιτητών που φιλοξενεί το Ηράκλειο και προσθέτουν ότι «Παράλληλα, οι συνθήκες διαβίωσης είναι κακές, καθώς διατίθεται ένα πολύ μικρό δωμάτιο για τη στέγαση δύο φοιτητών και επιπρόσθετα ένα από τα ξενοδοχεία έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο με κρυφές κάμερες σε δωμάτια και ύπαρξη όπλων στο χώρο του ξενοδοχείου, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια του κάθε φοιτητή.»                



www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου