Χώρισαν οι δρόμοι ΔΗΣΥ - Κιλτίδη

Κάτι περισσότερο από 6 μήνες διήρκεσε, εντέλει, η επίσημη συμπόρευση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Κιλτίδη στη Δημοκρατική Συμμαχία. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο, ο εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. βουλευτής Κιλκίς ανακοίνωσε την αποχώρηση από το κόμμα στο οποίο είχε ενταχθεί τον Δεκέμβριο του 2010.

Είχε προηγηθεί μια τηλεφωνική συνομιλία σε βαρύ κλίμα μεταξύ της προέδρου του κόμματος και του κ. Κιλτίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημοποιήθηκε το διαζύγιο. Η εξέλιξη, που επιβεβαιώνει την αποσάθρωση και τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ορατές οι διαφοροποιήσεις μεταξύ Μπακογιάννη και Κιλτίδη. Αυτές πήραν χαρακτήρα ανοικτής αντιπαράθεσης κατά τη συζήτηση για τη στάση της ΔΗΣΥ στο Μεσοπρόθεσμο. Η κ. Μπακογιάννη επέλεγε το «ναι», ο κ. Κιλτίδης το «όχι» και η σύγκρουση «φιλελευθέρων» και «λαϊκής Δεξιάς» πήρε διαστάσεις, όπως διεφάνη και από την επιλογή του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη να εκδώσει ανακοίνωση υπέρ του... Μεσοπρόθεσμου. Το «παρών», που επελέγη τελικά, δεν ήταν ικανό να διατηρήσει τη συγκατοίκηση.
Πιθανολογείται ότι ο κ. Κιλτίδης θα προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ, στον -κατά πολλούς- «φυσικό του χώρο». Αλλωστε, μετά την αποχώρησή του από τη Ν.Δ. πέρυσι τον Ιούνιο, ο κ. Κιλτίδης είχε φθάσει σε... αρραβώνα με τον κ. Καρατζαφέρη, με τους δυο τους να φωτογραφίζονται στο εντευκτήριο της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου