Ο γύρος του κόσμου με 130... κρασιά!

Το καλό κρασί δεν είναι αποκλειστικότητα της Μεσογείου, αλλά όπου υπάρχει μεράκι, από τον Καναδά και την Κίνα, μέχρι τις Φιλιππίνες και την Φρανκφούρτη.


Το κρασί είναι μια από τις πιο διαδεδομένες και παλαιότερες «ανακαλύψεις» του ανθρώπου. Σε σχεδόν όποια χώρα κι αν πάτε -εφόσον το επιτρέπει το κλίμα- θα βρείτε κάποιον οινοπαραγωγό. Εξαιτίας της τεράστιας ποικιλίας κρασιών, λογικά υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των οινοποιών για το ποιος είναι καλύτερος στην τέχνη του. Όλοι έχουμε ακουστά τα Μπορντώ και τα Νάπας, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες περιοχές με εξίσου ποιοτικό κρασί που δεν «ακούγονται» τόσο.
Το Lonely Planet λοιπόν, έθεσε την ερώτηση στους φίλους του, που θα ήθελαν να πάνε στον κόσμο να δοκιμάσουν κρασί και που νομίζουν ότι είναι υποτιμημένα, με τα αποτελέσματα να είναι ενδιαφέροντα. Η ψηφοφορία ανέδειξε 130 περιοχές από 43 χώρες από όλον τον κόσμο. Σχεδόν όλα τα οινοποιεία χρησιμοποιούν σταφύλια για το κρασί τους, αλλά υπάρχουν και μερικές ασυνήθιστες λύσεις όπως καρύδες, μάνγκο, ρύζι και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας.
Οι δέκα πρώτες θέσεις της λίστας προέρχονται από παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν μερικές λιγότερο ακουστές και σχεδόν άγνωστες περιοχές. Πόσοι μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν δοκιμάσει κρασί από την Ιορδανία, την Ταϊλάνδη ή την Τυνησία; Για να δείτε αναλυτικά τον χάρτη και να προσθέστε τις δικές σας προτάσεις, επισκεφθείτε το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου