Κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και «Αγανακτισμένους»

Ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, ενώ θα κινηθούν περίπου 200 λεωφορεία μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες των Special Olympics. Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία.

Σε 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη κατεβαίνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει.
Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε Πεδίον του Άρεως και πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης.
Κάλεσμα για «48 ώρες στο δρόμο» και περικύκλωση της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απευθύνουν και τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», προαναγγέλλοντας διήμερο κινητοποιήσεων στις 28 και 29 Ιουνίου.
Χωρίς αστικές συγκοινωνίες
Την Τρίτη 10:00 - 16:00 και την Τετάρτη 11:00 ως μεσάνυχτα, θα λειτουργήσουν οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το Τραμ και το Μετρό. Για την εξυπηρέτηση του κόσμου που θα θελήσει να πάρει μέρος στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, το μετρό θα λειτουργήσει από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, ενώ θα κινηθούν περίπου 200 λεωφορεία μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες των Special Olympics.
Τέλος, στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν για 48 ώρες τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Τα σωματεία των ηλεκτροδηγών σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων εισηγήθηκαν μόνο στάσεις εργασίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30) ημέρα της γενικής απεργίας, κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που προωθεί η κυβέρνηση. Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου, στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄ π.μ. και έως τις 08:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.
Πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου