Στην Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το 6ο για παρέα

Απίστευτο... Απλά απίστευτο...
Ο Παναθηναϊκός πάτησε με 78-67 την Μπαρτσελόνα, έκανε το 3-1 και πάει στην πόλη της, πάει στην Βαρκελώνη για να σηκώσει άλλο ένα.
Να βάλει άλλο ένα αστέρι στην φανέλα του, καθοδηγούμενος από αυτόν τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κόσμο του που χθες νίκησε μόνος του την Μπαρτσελόνα.
Προσέξτε... με τραυματία από το 6' το Νίκολας, με πρώτο σκόρερ τον Καλάθη και τον Βουγιούκα και τον Διαμαντίδη να είναι ηγέτης στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, έκανε το 3-1 και θα είναι στο 10ο Final Four της ιστορίας του...
Και τώρα ετοιμαστείτε για Βαρκελώνη... Ετοιμαστείτε για το έκτο αστέρι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο κόσμος έδωσε την ώθηση στον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε με 6-0 στην αρχή του αγώνα. Αλλά κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρεώθηκε σε 2' με δύο ανύπαρκτα φάουλ και κάθισε στον πάγκο και στο 6' τραυματίστηκε και ο Ντρου Νίκολας με τον Παναθηναϊκό να χάνει λίγο την συγκέντρωση του.
Αυτό φάνηκε από τις 6/12 βολές στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Μπαρτσελόνα να ανανεώνει 4 φορές την επίθεση της και να προηγείται με 10-11 στο 6'. Οι πράσινοι τα περίμεναν όλα από τον Καλάθη που μαζί με τον Περπέρογλου πήραν τις περισσότερες επιθέσεις.
Από την άλλη η Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις από τον Βάσκεζ στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα 8-0 πέρασε μπροστά στο σκορ με 20-24 στο 14'. Διαμαντίδης και Καλάθης επανήλθαν στο παρκέ, μιας και οι Σάτο και κυρίως ο Τέπιτς δεν μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Η άμυνα έδωσε ενέργεια, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 11-2 με τους Μπατίστ και Φώτση να προσθέτουν και αυτοί πόντους και πήρε και πάλι το προβάδισμα με 31-26 στο 18'.
Αλλά για λίγο... κάποια λάθη από υπερβολικό ενθουσιασμό και επτά σερί πόντοι του Ναβάρο έβαλαν την Μπαρτσελόνα και πάλι στο παιχνίδι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κράτησε πιστά τον σχεδιασμό του και έτσι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η μπάλα πήγε κοντά στο καλάθι. ο Βουγιούκας με έξι πόντους και ο Φώτσης με άλλους τέσσερις έδωσαν προβάδισμα στους πράσινους με 44-39 στο 25'.
Οι πράσινοι όχι μόνο δεν χαλάρωσαν, αλλά με τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους, τον Σάτο να βάζει κάποια πολύ δύσκολα καλάθια και την άμυνα να τσακίζει κόκαλά, έκαναν το 51-42 στο 28'. Περισσότεροι από 20.000 οπαδοί στο πόδι κρατούσαν αυτή την διαφορά, δίνοντας φτερά στα πόδια των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ο Βουγιούκας έκανε το παιχνίδι της ζωής του και ο Διαμαντίδης με πέντε σερί πόντους έστελνε την διαφορά στο +13 (63-50), έξι λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός ήταν το ΑΦΕΝΤΙΚΟ.
Η Μπαρτσελόνα όμως δεν προβλεπόταν να αφήσει το ματς... Με τον Λακοβιτς να δίνει ρυθμό και τον Βάσκεζ να βρίσκει τον στόχο μείωσε σε 68-62, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, με την μπάλα να είναι στα χέρια του Παναθηναϊκού. Οι Ισπανοί έκαναν γρήγορα τρία φάουλ για να φτάσουν στα ομαδικά, αλλά μάλλον δεν ήθελαν να κάνουν και τέταρτο...
Ο Περπέρογλου ήταν ψύχραιμος στις βολές όπως και ο Διαμαντίδης για να σηκωθεί όλο το γήπεδο στον αέρα και να φωνάζει... "Στην Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το εκτο για παρέα"
LIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου