ΔΕΗ: Προς 48ωρες απεργίες μετά τις 7 Μαΐου


DEH
Με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες αλλά και με αγωγές κατά του δημοσίου απειλεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο, που προβλέπει τη μετοχο-ποίηση του 17% της ΔΕΗ.
Όλο το ρεπορτάζ

Στην "πρίζα" οι σχέσεις συνδικαλιστών ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -κυβέρνησης

Μία εβδομάδα πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, οι συνδικαλιστές της επιχείρησης προειδοποιούν για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, καθώς και αγωγές για τη διεκδίκηση των χρημάτων από τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία.
Παράλληλα σε συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ενώ κατηγόρησε, νυν και πρώην υπουργούς, λέγοντας πως ενώ στο παρελθόν ήταν δίπλα τους σε κινητοποιήσεις, τώρα ξεπουλούν τη δημόσια επιχείρηση. Επίσης στην μαραθώνια συνέντευξη Τύπου ανεφέρθη ότι οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα μετά τις 7 Μαΐου και πάντως μια εβδομάδα πριν από την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που προβλέπει τη μετοχοποίηση του 17% της ΔΕΗ.
Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ εμφανίσθηκαν έτοιμοι να ασκήσουν αγωγές κατά του δημοσίου ζητώντας να επιστρέψει στη ΔΕΗ ο ασφαλιστικός τους φορέας και μαζί του τα 12 δισεκατομμύρια στα οποία υπολογίζεται η περιουσία του και τα οποία είναι ενσωματωμένα στην περιουσία της ΔΕΗ, επιδιώκοντας έτσι να θέσουν σοβαρά προσκόμματα σε οποιαδήποτε μετοχοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου