Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα πελάγη, έντασης 5 με 7 Μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση
* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων σε Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.
* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Κατά διαστήματα στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 6 και στα νότια θαλάσσια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.
* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα νότια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια ανατολικοί 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες όπου τις πρωϊνές ώρες θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Σχετική βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς.
* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας. Σχετική βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις. Τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός αύριο
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τη νύστα. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου