Μέσω PlayStation η μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων της ιστορίας


Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα περίπου 77 εκατομμυρίων χρηστών του Ιντερνετ εκλάπησαν από χάκερ σε μια από τις μεγαλύτερες «ηλεκτρονικές κλοπές» της ιστορίας, μέσω του PlayStation Network της Sony.

Οι χάκερ κατάφεραν να αποσπάσουν δεδομένα εκατομμυρίων online χρηστών του PlayStation, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κλείσει το δίκτυο και να βρίσκεται σε διαδικασία επείγουσας ενημέρωσης των πελατών των της προκειμένου να λάβουν γνώση ότι πιθανόν το όνομα, η διεύθυνση, η ημερομηνία γέννησης, οι κωδικοί πρόσβασης και οι ερωτήσεις ασφαλείας που έχουν καταχωρήσει, να έχουν κλαπεί.
Επίσης η Sony ομολόγησε ότι οι χάκερ πιθανόν να κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για τις πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιούν οι online χρήστες του PlayStation. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε την ηλεκτρονική εισβολή στο PlayStation Network στις 19 Απριλίου, αλλά η ανακοίνωση του γεγονότος έγινε μια εβδομάδα αργότερα.
Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε ότι χρειάστηκαν «αρκετές μέρες ερευνών» μετά την εισβολή ώστε η εταιρεία να διαπιστώσει ότι πράγματι είχαν κλαπεί δεδομένα πελατών της, θέλοντας να απαντήσει στις εντονότατες διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν για την καθυστέρηση ενημέρωσης των καταναλωτών.
Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την κλοπή δεδομένων που αφορούν σε πιστωτικές κάρτες, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο.
Το δίκτυο της Sony άρχισε να λειτουργεί το 2006 και προσφέρει παιχνίδια, μουσική και ταινίες σε όσους διαθέτους τις κονσόλες του PlayStation. Μέχρι τις 20 Μαρτίου 2011 είχε καταμετρημένους 77 εκατομμύρια χρήστες, με το 90% από αυτούς στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου