Ο πόλεμος φέρνει τουρίστες στην Κρήτη


Κερδίζει πόντους πλέον η Κρήτη εξαιτίας της κρίσης στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και γενικότερα της αναταραχής στον αραβικό κόσμο...
!
Την Κυριακή θα “δέσει” στο λιμάνι του Ηρακλείου το Cristal, της Louis Hellenic Cruises, που η εταιρεία θέλει να το απομακρύνει από την Αλεξάνδρεια! Την ίδια ώρα στον ΟΛΗ κινούνται σε ταχύτερους ρυθμούς για να καταστήσουν home port το λιμάνι του Ηρακλείου και να μπορέσει να γίνει κόμβος για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη μέσω της American AID.
To Cristal έρχεται για πρώτη φορά στο λιμάνι του Ηρακλείου, ένα προορισμό που δεν τον είχε στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας που κάνει. Η κρίση όμως ανάγκασε την εταιρεία που έρχεται εδώ με το Magesty να αναζητήσει ασφαλέστερους προορισμούς και έτσι προτίμησαν την Κρήτη στην οποία υπολογίζεται ότι θα φέρουν το επόμενο διάστημα 22000 τουρίστες!

“Είναι αλήθεια ότι αυτή η αλλαγή στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έγινε εξαιτίας της κρίσης. Αλλά το κυνηγήσαμε κιόλας. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Είχαμε κάνει επαφές με τη Louis την οποία είχαμε ειδοποιήσει αμέσως με το που ξέσπασε η κρίση ότι είμαστε έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε” τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας που υπογραμμίζει ότι θα κάνει στην Κρήτη 15-16 κρουαζιέρες. Το επίσης θετικό για το Cristal είναι ότι θα είναι ολοήμερη η παραμονή του στο Ηράκλειο, από τις 7 το πρωι μέχρι τις 7 το απόγευμα….
“Θα έρθουν εδώ 22000 επιβάτες που δεν τους είχαμε υπολογίσει. Στο πρώτο δε ταξίδι θα έρθουν και δημοσιογράφοι που θα δουν τι έχουμε κάνει, θα δουν από κοντά το Ηράκλειο” ανέφερε ο κ. Μπρας.
Το συγκεκριμένο πλοίο φέρνει κατά το 60% Αμερικάνους τουρίστες, ενώ στο λιμάνι πλέον δεν αποκλείουν ότι μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα πλοία που βρέθηκαν αυτό το διάστημα να κάνουν κρουαζιέρες στην “εμπόλεμη” ζώνη.
Στο μεταξύ αυξημένη έως και 15% αναμένεται φέτος η τουριστική κίνηση στην Κρήτη, ενώ παράγοντες του τουρισμού λένε .οπως γράφει η 'Πατρίς', ότι πολλά ξενοδοχεία θα έχουν υψηλές πληρότητες, ακόμη κι από τον Μάιο.
Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, είπε ότι τα μηνύματα απ’ όλες σχεδόν τις αγορές είναι θετικά, ενώ ση μείωσε ότι σημαντική αύξηση θα έχουμε από τη Ρωσία.
Ο ίδιος ανέφερε: “Πιστεύω ότι η φετινή κίνηση θα είναι αυξημένη πάνω από 15% σε σχέση με πέρισυ. Ακόμη και από τον Μάιο πολλά ξενοδοχεία στην Κρήτη θα είναι γεμάτα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου