Συνάντηση Δήμα με Μπαγίς στην Αθήνα


http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/0/0/4/453004/pic_0_norm.jpg 
Ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.



Στη σύντομη συνάντησή τους, ο κ. Δήμας και ο κ. Μπαγίς αναφέρθηκαν τόσο σε ευρωτουρκικά ζητήματα, όσο και στο ζήτημα των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, που τέθηκε από την ελληνική πλευρά.
Ο κ. Μπαγίς μετά τη συνάντηση περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος ο κ. Γιλμάζ έχει προχωρήσει σε διορθωτικές δηλώσεις.
Ο κ. Μπαγίς ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο οι δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας είχαν κάνει έρευνες, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε τίποτα με βάση το οποίο η μια πλευρά να κατηγορήσει την άλλη. Υπογράμμισε δε ότι σήμερα οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι πολύ καλύτερες από το '90, λέγοντας ότι η επαναφορά του θέματος επαναφέρει και κακές μνήμες του παρελθόντος.
Τέλος ο Τούρκος υπουργός απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο όσον αφορά θέματα που σχετίζονται με το Κυπριακό ή τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες.
Αύριο ο κ. Μπαγίς αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Ελληνα Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου