Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Ophthalmology, η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο της προηγμένου σταδίου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που εμπεριέχονται εν αφθονία στα λιπαρά ψάρια (σολομός, τόνος και κολιός) επηρεάζουν την ανάπτυξη και πρόοδο της εκφύλισης ωχράς κηλίδας.
Να σημειώσουμε πως, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας προκαλείται από μη φυσιολογική ανάπτυξη των αγγείων πίσω από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα ή την αποδόμηση των φωτο-ευαίσθητων κυττάρων εντός του αμφιβληστροειδή, προκαλώντας σημαντική εξασθένηση της όρασης. Η πάθηση είναι κύρια αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους και δεν υπάρχει προς το παρόν ίαση, αν και ορισμένες θεραπείες μπορούν να προλάβουν ή να καθυστερήσουν την απώλεια της όρασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου