Γραβιέρες από διάφορα μέρη της Ελλάδος συνοδεύουν ελληνικά λευκά και κόκκινα κρασιά, σε μια διαφορετική γευσιγνωσία
ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ
Θα τσιμπήσουμε κάτι απλό, λένε πολλοί: τυριά και
κρασί! Οταν το ακούω σκέφτομαι με αγωνία αυτό το «πάντρεμα», ένα από τα
δυσκολότερα, που δεν ξέρω γιατί έχει ενδυθεί το μανδύα της ευκολίας.
Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός τυριού και κρασιού είναι τόσο δύσκολος
όσο και επικίνδυνος να σε οδηγήσει σε ακραίες γευστικές δυσαρμονίες.
Είπαμε, λοιπόν, μέρες πασχαλινές που έρχονται και οι γραβιέρες έχουν την τιμητική τους, να τις δοκιμάσουμε συνοδεύοντας μερικά ελληνικά κρασιά και να δούμε τι συνδυασμοί θα προκύψουν.
Καλέσαμε κάποιους καλούς μας φίλους οινοχόους, τη Μαρία Δήμου από την εταιρεία Κατώγι & Στροφιλιά, η οποία είναι ιδιαίτερα «εκπαιδευμένη» στις δοκιμές τυριών και κρασιών χάρη στο τυροκομείο του Ιδρύματος στο Μέτσοβο, τον Σωκράτη Ιωαννίδη από το εστιατόριο Boschetto και τον Γιάννη Καϋμενάκη από το 48 The Restaurant. Η δοκιμή φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο Οινοπάθεια (Αγ. Παρασκευής 79, Χαλάνδρι), και την επιμέλεια είχε η Νικολέττα Μακρυωνίτου.
Οι γραβιέρες δοκιμάστηκαν μαζί με 2 λευκά περασμένα από βαρέλι και με 4 ερυθρά κρασιά μέτριας παλαίωσης.
Κάθε τυρί δοκιμαζόταν με όλα τα κρασιά και γινόταν ο σχολιασμός και η αξιολόγηση. Αρκετές φορές, υπήρξαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους τρεις δοκιμαστές. Οι βαθμολογίες που αναγράφουμε είναι ο μέσος όρος.
ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ
Είπαμε, λοιπόν, μέρες πασχαλινές που έρχονται και οι γραβιέρες έχουν την τιμητική τους, να τις δοκιμάσουμε συνοδεύοντας μερικά ελληνικά κρασιά και να δούμε τι συνδυασμοί θα προκύψουν.
Καλέσαμε κάποιους καλούς μας φίλους οινοχόους, τη Μαρία Δήμου από την εταιρεία Κατώγι & Στροφιλιά, η οποία είναι ιδιαίτερα «εκπαιδευμένη» στις δοκιμές τυριών και κρασιών χάρη στο τυροκομείο του Ιδρύματος στο Μέτσοβο, τον Σωκράτη Ιωαννίδη από το εστιατόριο Boschetto και τον Γιάννη Καϋμενάκη από το 48 The Restaurant. Η δοκιμή φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο Οινοπάθεια (Αγ. Παρασκευής 79, Χαλάνδρι), και την επιμέλεια είχε η Νικολέττα Μακρυωνίτου.
Οι γραβιέρες δοκιμάστηκαν μαζί με 2 λευκά περασμένα από βαρέλι και με 4 ερυθρά κρασιά μέτριας παλαίωσης.
Κάθε τυρί δοκιμαζόταν με όλα τα κρασιά και γινόταν ο σχολιασμός και η αξιολόγηση. Αρκετές φορές, υπήρξαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους τρεις δοκιμαστές. Οι βαθμολογίες που αναγράφουμε είναι ο μέσος όρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου