Ξεκινά η διαδικασία περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ


Επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom για την εκκίνηση της διαδικασίας περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Το πακέτο του Δημοσίου στον ΟΤΕ περιλαμβάνεται στο πρώτο «κύμα» αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η πώληση σε ιδιώτες του 16% του Οργανισμού μέχρι το τέλος του Ιουνίου [Βλέπε άρθρο] .
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έχει πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια σημερινής της συνεδρίασης, η Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας στον Όμιλο την Πέμπτη 2 Ιουνίου αρχής γενομένης από την έναρξη της πρωινής βάρδιας. Την ίδια μέρα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 8.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Παράδεισος Αμαρουσίου), όπου πραγματοποιείται το 6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ
Το Σάββατο 4 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην Ομόνοια.
Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου θα προχωρήσει τέλος σε εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση από κοινού με τις άλλες υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου