Reuters: Νέο πακέτο στήριξης 65 δισ. ευρώ εξετάζουν Ε.Ε., ΔΝΤ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 65 δισ. ευρώ, εξετάζει η ΕΕ και το ΔΝΤ σύμφωνα με δηλώσεις Eυρωπαίων αξιωματούχων τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Όπως αναφέρει πηγή στο πρακτορείο ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
«Θα απαιτηθούν εγγυήσεις για τα νέα δάνεια και τεχνική στήριξη από την ΕΕ, υπό την έννοια της εμπλοκής της ΕΕ στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων», φέρεται να είπε αξιωματούχος από χώρα της ΕΕ.
Η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που θα κρίνει την καταβολή της πέμπτης δόσης, θα είναι έτοιμη έως το τέλος της εβδομάδας.
Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ διέψευσε ότι θα γίνει έκτακτο Eurogroup στις 6 Ιουνίου.
Όπως είπε η προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ερυωζώνης θα γίνει κανονικά στις 20 Ιουνίου και στις 23 και 24 η Σύνοδος Κορυφής.
Ο Όλι Ρεν, πιέζει για συμφωνία και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα ΕΕ και ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου