Στους δρόμους αύριο οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Πρώτη απάντηση αποτελούν τα αυριανά συλλαλητήρια, ανά την Ελλάδα. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στους δρόμους αύριο οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι συνταξιούχοι, συμμετέχοντας σε συλλαλητήρια που διοργανώνουν σε όλη την Ελλάδα ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ-ΟΓΕ, αύριο Σάββατο 28 Μαΐου. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.
Για μια πολιτική που αφαιρεί δώρα - επιδόματα, παγώνει τις συντάξεις, κατακρεουργεί τις επικουρικές συντάξεις καταβαλλόμενες και μελλοντικές, εφαρμόζει ΛΑΦΚΑ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, πετσοκόβει το δικαίωμα για λουτροθεραπεία μέσω των γνωστών Θεραπευτικών Δελτίων κάνουν λόγο οι συνταξιούχοι σε κοινή ανακοίνωση.
Ειδικά τώρα με τα νέα μέτρα που παίρνονται:
ü Επιβάλλονται νέοι φόροι-σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, με δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20% με ορίζοντα το 15%!
ü Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές συντάξεις και αναπηρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία, ενώ μειώνουν τις εισφορές της εργοδοσίας!
ü Πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, εργατικής κατοικίας, κ.ά).
ü Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αυξάνουν τα νοσήλια, τη στιγμή που λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία.
ü Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο, με τις μετατάξεις, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, πρώην ΔΕΚΟ, κ.ά.
ü Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.
ü Ιδιωτικοποιούν παραπέρα ΔΕΗ-ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.ά. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ακρίβεια για το λαό και τρελά κέρδη για τα μονοπώλια.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
Πρώτη απάντηση αποτελούν τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας η συμμαχία ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ-ΟΓΕ το Σάββατο 28 Μαΐου. Στο Ηράκλειο, όπου θα συμμετέχει και το σωματείο μας, η συγκέντρωση είναι Σάββατο 28 Μάη, 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.
Επίσης μετά από την Παγκρήτια Σύσκεψη των ΔΣ όλων των σωματείων συνταξιούχων όλων των ταμείων που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο την Τρίτη 24 Μαΐου αποφασίστηκε: Παγκρήτια Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση
την Τετάρτη 8 Ιούνη στο Ρέθυμνο. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Άγαλμα Βενιζέλου 9 πμ την Τετάρτη 8/6
Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση να απευθύνονται στα γραφεία του Σωματείου μας στον 1ο όροφο του ΕΚΗ κάθε Δευτέρα- Τετάρτη και Παρασκευή 10-12 το πρωί και τηλεφωνικά στο 2810-280311 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου