Συνεπείς στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι»


Ραντεβού στις πλατείες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων δίνουν σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες σε μια ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.
Οι «Αγανακτισμένοι» άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα σε μία συγκέντρωση που φαίνεται ότι θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Συντονίσθηκαν μέσω Facebook και Twitter να κατέβουν σήμερα στους δρόμους και τις πλατείες για «την Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου», όπως την αποκαλούν. «Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή».
Στο Σύνταγμα, όσοι δίνουν καθημερινά το «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συγκρότησαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, μέχρι και σχεδιασμό του χώρου, ενώ οι σκηνές σήμερα είναι περισσότερες από όλες τις προηγούμενες μέρες.
Στη Θεσσαλονίκη, παρά τη βροχή οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες συνεχίζουν την κινητοποίηση τους κατά των μέτρων λιτότητας για πέμπτη μέρα στον Λευκό Πύργο.
Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα είχε ως συνέπεια να καθυστερήσει η προγραμματισμένη συγκέντρωση, ωστόσο μόλις η βροχή κόπασε, ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει.
Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 26 χώρες και 100 πόλεις.
«Kαι η μόδα των νέων τεχνολογιών είναι μια ιδεολογία»
Oι εκδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» έχουν ιδεολογία και δείχνουν τις ανάγκες του κόσμου σήμερα. Ακόμα και η μόδα των νέων τεχνολογιών είναι μια ιδεολογία.
Τα παραπάνω δήλωσε στον ρ/σ Ant1 o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συμμερίζεται την άποψη του Θεόδωρου Πάγκαλου πως οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» είναι μια «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει κάν την πολιτική.
«Το τι σήμαινε μέχρι τώρα ιδεολογία, με την κλασική έννοια του όρου, την είδαμε. Και είδαμε ανθρώπους οι οποίοι είτε ήταν κάποτε πολύ ιδεολόγοι που κατήντησαν να είναι, ή πίσω από τις δήθεν σκληρές ιδεολογίες, με την κλασική έννοια του όρου, τι κρυβόταν ή τι κρύβεται - υπό την έννοια, δεν εννοώ των μεγάλων συμφερόντων - αλλά ότι κάποιοι τις χρησιμοποιούν τις ιδεολογίες για να έχουν άλλου είδους προβολές, άλλου είδους τοποθέτηση στα πολιτικά πράγματα...».
Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε πάντως πως «εκείνο το οποίο όμως που λέει ο κύριος Πάγκαλο και νομίζω ότι αξίζει να το δούμε, είναι ότι μια συνεχής άρνηση δεν βγάζει πουθενά και κυρίως όταν αυτή η άρνηση δεν εκφράζεται όταν και όπως πρέπει».
Στο πλευρό των Αγανακτισμένων τάσσεται επισήμως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με επιστολή του ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».                                   

www.naftemporiki.gr         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου