Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων»


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3R2gtYFmhfzm_sYBrSck6Q30qouD7HUjtHHkPNt6ncHCNK9e_5AZuvBIQraHf7GxR4eIDs31fIe5qGU0RTEdkOsETcFdxrG3o63oS1q5gGHKDg2LNI39owyXn56CEP9bdca4SD0Of9w-c/s1600/EV976_SYNTAGMA_AGANAKTISMENOI38562.jpgΓια τέταρτη ημέρα πλήθος κόσμου, χωρίς κομματικές ή άλλες ταυτότητες, βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος.


Το ραντεβού που κλείστηκε μέσω του Facebook και των υπόλοιπων social media έγινε πραγματικότητα και σήμερα, όπου για τέταρτη ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Όσο νύχτωνε τόσο περισσότεροι οι «Αγανακτισμένοι» που συγκεντρώνονταν για τέταρτη συνεχή βραδιά στο Σύνταγμα. Σήμερα άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς το απόγευμα και είχαν και σλίπινγκ μπαγκ μαζί τους για να μείνουν εκεί ενόψει της αυριανής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.
Άλλοι έχουν μαζί τους κατσαρόλες που τις χρησιμοποιούν ως «κρουστά» και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω».
Στο μεταξύ, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει τη συγκέντρωσή των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική, με τους διαδηλωτές να απαντούν με ειρωνικά συνθήματα.
Τέλος με επιστολή του συμπαρίσταται στους «Αγανακτισμένους» ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά να φύγει η κυβέρνηση.
Θεσσαλονίκη
Για τέταρτη μέρα οι «Αγανακτισμένοι» βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο. Η προσέλευση των Θεσσαλονικέων διαδηλωτών στην παραλία της πόλης, άρχισε στις έξι το απόγευμα και συνεχίζεται, ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές στο χώρο.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών καθισμένοι στο πλακόστρωτο της παραλίας συμμετέχουν στη διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης, εκφράζουν τις απόψεις τους για την κατάσταση στη χώρα, συζητούν και καταθέτουν προτάσεις για την οργάνωση των δράσεών τους, αλλά και πρακτικά ζητήματα.

 πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου