Αμβρόσιος: "Πολιτικός κρατούμενος ο Ντερτιλής"


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/amvrosios-ntertilis-660.jpgΤην πρόθεσή του να επισκεφθεί τον τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας Νίκο Ντερτιλή στις φυλακές Κορυδαλλού εξέφρασε με επιστολή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο Μητροπολίτης μιλάει με διθυραμβικά λόγια για τον Ντερτιλή, τον οποίο, μάλιστα, αποκαλεί ως "πολιτικό κρατούμενο".


Επιπλέον, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν του χορηγήθηκε η άδεια να επισκεφθεί τον, σύμφωνα με την επιστολή του «γενναίο Ελληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του. Ανθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».


Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του υφυπουργού Γιώργου Πεταλωτή, σύμφωνα με τις οποίες «η πολιτεία μέσα από το σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζει όλους τους κρατουμένους ακριβώς με τον ίδιο γνώμονα. Ως κρατουμένους και μόνον, ανεξάρτητα από το αδίκημα που τέλεσαν, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Υπό την έννοια αυτή ο Ιεράρχης ζητεί με νόμιμο τρόπο την επίσκεψη σε οποιονδήποτε κρατούμενο. Αφού αυτός συναινεί, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση».


Σημειώνει, ωστόσο, και ξεκαθαρίζει πως «σε πολιτικό επίπεδο όμως οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν σαφέστατα το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου