Εκτροχιασμός τρένου με τέσσερις νεκρούς στη Πολωνία


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν στην κεντρική Πολωνία κατά τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου την Παρασκευή, ανέφεραν τα σωστικά συνεργεία.


Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 14:15 (15:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στην περιοχή Μπάμπι στο δρομολόγιο Κατοβίτσε-Βαρσοβία.

«Δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος. Έχω πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι εκτοξεύθηκαν από τα παράθυρα και βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από το βαγόνι που έχει ανατραπεί», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 ο Βλοντζίμιερτζ Κάπιετς, εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Περίπου 280 άνθρωποι επέβαιναν στο τρένο, δήλωσε εκπρόσωπος των πολωνικών σιδηροδρόμων σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Προς το παρόν τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους επιβάτες του τρένου, με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικά το τηλεοπτικό δίκτυο, το τρένο αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια. Το πρώτο ανατράπηκε και τα υπόλοιπα εκτροχιάστηκαν.

«Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Το πρώτο βαγόνι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, τα τζάμια έχουν σπάσει, οι λαμαρίνες έχουν στραβώσει. Οι άνθρωποι αντέδρασαν ψύχραιμα (αν και) πολλοί ήταν σε κατάσταση σοκ. Τα σωστικά συνεργεία έφτασαν γρήγορα», δήλωσε ένας από τους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου