Ανήλικο Τσετσένο κρατούσαν οι Αρχές για το μακελειό

Ανήλικο Τσετσένο κρατούσαν οι Αρχές για το μακελειό
Οι... εμπειρίες ενός Τσετσένου από την παιδική ηλικία στη χώρα του, που του επέτρεψαν να μείνει ψύχραιμος κατά τη διάρκεια της σφαγής, τον οδήγησαν προσωρινά στο διπλανό από το Μπρέιβικ κελί


Ο 17χρονος γλίτωσε από τον Νορβηγό ακροδεξιό που σκότωσε δεκάδες νέους στις 22 Ιουλίου στο νησί Οτόγια της Νορβηγίας, για να βρεθεί τελικά στα κρατητήρια επί 17 ώρες.
Οι Αρχές τον θεώρησαν ύποπτο και δεν ενημερώθηκε η οικογένειά του άμεσα. Ετσι οι συγγενείς του άρχισαν να τον ψάχνουν στα νοσοκομεία, έχοντας την πεποίθηση ότι περιλαμβάνεται στα θύματα. "Καθώς περνούσαν οι ώρες πειθόμουν όλο και περισσότερο ότι είναι νεκρός", δήλωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του που βρισκόταν επίσης στο νησί Οτόγια την ώρα του συμβάντος.
"Πίστευα ότι ήταν τρελοί που νόμιζαν ότι θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι τέτοιο" είπε σχετικά ο Άνζορ Ντζουκάεφ σε νορβηγική εφημερίδα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τον συνέλαβε εκτιμώντας ότι είχε περίεργη συμπεριφορά και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει με επαρκή τρόπο την ταυτότητά του. Ο νεαρός Τσετσένος, όμως, έδωσε άλλη εξήγηση για την "παρεκκλίνουσα" συμπεριφορά του.
"Όταν ήμουν μικρός ζούσα σε ένα σπίτι γεμάτο πτώματα. Θυμάμαι ότι είχα δει σκυλιά να τα τρώνε. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που με βοήθησαν να διατηρήσω την ψυχραιμία μου", επεσήμανε ο νεαρός.
Ψάχνουν την κάμερα του Μπρέιβικ
Η νορβηγική αστυνομία, εξάλλου, αναζητά βιντεοκάμερα που ενδέχεται να χρησιμοποίησε για να καταγράψει την επίθεση. "Είναι κάτι που αναφέρεται στις ανακρίσεις του και στο μανιφέστο" που ο Νορβηγός ανέβασε στο Διαδίκτυο λίγο πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις του, δήλωσε ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι. "Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στην κατοχή μας (την κάμερα), αλλά την αναζητάμε", πρόσθεσε.
Τα νορβηγικά ΜΜΕ έχουν αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες ότι αυτόπτες είδαν τον Μπρέιβικ να μαγνητοσκοπεί τις πράξεις του εκεί. Στο μανιφέστο του μάλιστα ο δράστης της διπλής επίθεσης προτείνει στους αναγνώστες του να χρησιμοποιήσουν μία ψηφιακή κάμερα AEE P80 για "να καταγράψετε την επιχείρησή σας".
Οπως αναφέρει, είναι βολικό να στείλει κανείς την κάρτα μνήμης με το ταχυδρομείο σε κάποια εφημερίδα. Μέχρι τώρα καμία εφημερίδα δεν έχει ανακοινώσει ότι έχει λάβει ένα ανάλογο βίντεο από τον Μπρέιβικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου