Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ηράκλειο και Χανιά

http://i.mtbw.gr/t/3B4FA1EE138C14946961E25BFD8F36B2.jpgΥπό έλεγχο έχουν τεθεί οι δύο φωτιές σε Ηράκλειο και Χανιά, όπου εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Στη
περίπτωση του Ηρακλείου η φωτιά που είναι μεγάλης έκτασης έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο μετά από πολύωρες προσπάθειες των χερσαίων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής.


Σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο η φωτιά δεν πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω ενώ πλέον έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα δύο ελικόπτερα λόγω του σκότους.


Η φωτιά εκδηλώθηκε στους Βώρους του δήμου Φαιστού, έχοντας κάψει 400 στρέμματα σε χορτολιβαδική έκταση και 100 γεωργικής.


Στο σημείο επιχειρούν 7 πυροσβεστικά οχήματα, που έχουν φτάσει από Ηράκλειο και Ρέθυμνο, με 20 άνδρες, 2 οχήματα των ΟΤΑ και 1 πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής με 8 άτομα ενώ λόγο της έκτασης της φωτιάς είχαν σηκωθεί και δύο ελικόπτερα.


Στα
Χανιά, η φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή του Φουρνέ έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο καίγοντας 1500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1000στρέμματα γεωργικής.

Στο σημείο επιχειρούν 4 υδροφόρα οχήματα και 2 βοηθητικά με συνολικά 12 πυροσβέστες.


Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, είναι συγκινητική η βοήθεια των εθελοντών προς τους πυροσβέστες, δίνοντας όλοι μαζί αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών                                                          


Πηγη flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου