Συνελήφθη από την Σκότλαντ Γιαρντ η Ρεμπέκα Μπρουκς

Κατηγορείται για διαφθορά και συνομωσία στο στήσιμο του δικτύου υποκλοπών

Συνελήφθη από την Σκότλαντ Γιαρντ η Ρεμπέκα Μπρουκς



Τη σύλληψη της Ρεμπέκα Μπρουκς, άλλοτε «σιδηράς κυρίας» του ομίλου Μέρντοκ, ανακοίνωσε την Κυριακή η Σκότλαντ Γιαρντ.


Η 43χρονη, Μπρουκς,  η οποία παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες  προκειμένου - κατά δήλωσή της - να μην βλάψει τον όμιλο, συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές της News of the World.


Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, εις βάρος της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά και συνωμοσία στο στήσιμο του δικτύου υποκλοπών.


Αγνωστο προς το παρόν παραμένει, αν η Μπρουκς θα εμφανιστεί την ερχόμενη Τρίτη ενώπιον της επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού του βρετανικού Κοινοβουλίου για να καταθέσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών.


Ενώπιον της επιτροπής θα προσέλθουν, την ίδια ημέρα, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ
Ρούπερτ Μέρντοκ, καθώς και ο γιος του, Τζέιμς.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η «αιμορραγία» στελεχών από τον Όμιλιο. Mετά την αποχώρηση της Ρεμπέκα Μπρουκς, ο Μέρντοχ δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα -αυτή τη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο
Λες Χίντον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Dow Jones & Co., που εκδίδει τη Wall Street Journal, παραιτήθηκε υπό το βάρος επικρίσεων για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σημειώνεται ότι η Ρεμπέκα Μπρούκς άρχισε την καριέρα της ως γραμματέας στην ταμπλόιντ σκανδαλοθηρική εφημερίδα «News of the World» σε ηλικία μόλις 20 ετών. Λίγο καιρό αργότερα μεταπήδησε στο τμήμα σύνταξης της εφημερίδας και μερικά χρόνια μετά κατόρθωσε να γίνει υποδιευθύντρια του εντύπου. Το 2000 προήχθη σε διευθύντρια του «News of the World», γεγονός που της χάρισε τον τίτλο της νεότερης διευθύντριας στην ιστορία του βρετανικού Τύπου.

Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ στήριζε την κοκκινομάλλα Μπρουκς σε τέτοιο βαθμό ώστε πολλοί έλεγαν ότι είναι η «πέμπτη κόρη» του.


Η Ρεμπέκα Μπρουκς τού είχε αποδείξει ότι διαθέτει μια αδίστακτη προσωπικότητα που δεν σταματά πουθενά προκειμένου να επιτύχει.


Με απίστευτες διασυνδέσεις στον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας, η Ρεμπέκα δεν δίσταζε να αποκαλύπτει τα πάντα προκειμένου να αυξήσει την κυκλοφορία του φύλλου που διηύθυνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου