Ευχαριστίες Παπούλια προς ΗΠΑ για τη στήριξή τους (Αλα Σημιτης!!!)

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.


Εγκάρδια η υποδοχή της κ. Κλίντον από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.
Εγκάρδια η υποδοχή της κ. Κλίντον από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε και υποδέχθηκε εγκάρδια της Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, εκφράζοντάς της τις ευχαριστίες του, τόσο στην ίδια, όσο και στον Πρόεδρο Ομπάμα, που "είναι δίπλα μας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα", όπως υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, μιλώντας για μια "ανθρώπινη γέφυρα" 2,5 εκατ. Αμερικανών ελληνικής καταγωγής, πάνω από 5.000 Ελλήνων καθηγητών στα αμερικανικά Πανεπιστήμια καθώς και στους 9 εκλεγμένους βουλευτές.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών την αισιοδοξία του ότι η κρίση είναι αντιμετωπίσιμη και σύντομα η χώρα μας θα την ξεπεράσει.
"Σας υποδεχόμαστε με χαρά, σαν Υπουργό Εξωτερικών μιας φίλης χώρας με την οποία η Ελλάδα διατηρεί ιστορικούς δεσμούς και υπάρχει μια μεγάλη ανθρώπινη γέφυρα των δυόμιση περίπου εκατομμυρίων αμερικανών πολιτών ελληνικής καταγωγής, καθώς και οι 5.000 καθηγητές ελληνικής καταγωγής σε αμερικανικά Πανεπιστήμια, που και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και επιπλέον, είναι οι 9 βουλευτές που εξελέγησαν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές" είπε ο κ. Παπούλιας.
Η κ. Κλίντον πηγαίνοντας πεζή προς το Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή της με τον κ. Παπούλια.
Η κ. Κλίντον πηγαίνοντας πεζή προς το Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή της με τον κ. Παπούλια.
"Είναι πολύ δυνατοί οι δεσμοί των δύο κρατών μας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη βοήθεια του Προέδρου Ομπάμα στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η Ελλάδα, για τις παρεμβάσεις που έκανε τόσο προς την μεριά της κυρίας Μέρκελ όσο και του κ.Σαρκοζί και που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για να περάσουμε αυτή την πολύ δύσκολη για τον ελληνικό λαό περίοδο. Αλλά ελπίζουμε ότι θα την ξεπεράσουμε. Ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά και νομίζω ότι και αυτή τη δυσκολία θα την ξεπεράσουμε. Πάντως, ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο για την βοήθεια που μας παρέχει και εσάς βεβαίως".
Από την πλευρά της η κ. Κλίντον, δείχνοντας και η ίδια εγκαρδιότητα απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη χώρας μας και συμμερίστηκε την αισιοδοξία του κ. Παπούλια ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.
"Είμαι εδώ για να επαναβεβαιώσω τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών μας" είπε η κ. Κλίντον. "Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ έχουμε παλαιές ρίζες, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η σχέση μεταξύ του ελληνικού και του αμερικανικού λαού και η πολύ ισχυρή και δυναμική ελληνοαμερικανική Κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχει τόσο σημαντικά εμπλουτίσει και τα δύο έθνη μας.
Συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας ότι παρά τους δύσκολους καιρούς και τις σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν η Ελλάδα είναι τώρα σε ένα δρόμο που θα είναι πολύ θετικός σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία της. Κάποιες επώδυνες θυσίες θα είναι απαραίτητες, αλλά έχω μεγάλη αισιοδοξία στην αντοχή και την ευφυία του ελληνικού λαού.
Είμαι εδώ λοιπόν για να δώσω ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στήριξης για όλη τη δύσκολη δουλειά που σας περιμένει".
Σε λίγη ώρα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου