Στις τράπεζες επιρρίπτει τις
ευθύνες για τη συζήτηση περί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο
επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF) Klaus Regling.
"Εκτός από τα μέσα ενημέρωσης που τροφοδοτούν τη συζήτηση υπάρχουν και οι τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν να βγάλουν πολλά λεφτά από μια αναδιάρθρωση" δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο Κ. Regling.
"Οι αγορές έχουν πειστεί πως η Ελλάδα θα έρθει κάποια στιγμή στο σημείο που δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα με το χρέος της" σημείωσε για να προσθέσει πως "γνωρίζουμε όμως πως οι αγορές είναι πολύ ευμετάβλητες και μπορεί να κάνουν λάθος".
Πρόσθεσε πως κατά την αναδιάρθρωση του χρέους χωρών της Λατ. Αμερικής και της Ασίας, στις δεκαετίες του '80 και του '90 οι τράπεζες επέβαλαν υψηλές χρεώσεις. Οσον αφορά την ελληνική περίπτωση σχολίασε πως "οι ζημιές για τις τράπεζες θα μπορούσαν να είναι περιορισμένες, όμως οι χρεώσεις που θα επέβαλαν δείχνουν πολλά υποσχόμενες".
Σχολιάζοντας, πάντως, δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μας θα "βγει" στις αγορές το 2012, ο επικεφαλής του EFSF εμφανίζεται δύσπιστος. Ο K. Regling εκτιμά πως ίσως αυτό να αποδειχθεί δύσκολο να γίνει αλλά προσθέτει πως η Ελλάδα μπορεί να αντεπεξέλθει με την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και με νέες περικοπές στις δαπάνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου