Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός ξένων από τη Λιβύη


Περίπου 3.000 ξένοι υπήκοοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Κινέζοι, έφτασαν το πρωί του Σαββάτου με ελληνικό πλοίο στην Κρήτη από την Βεγγάζη, καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση για τον επαναπατρισμό χιλιάδων Κινέζων πολιτών από την φλεγόμενη Λιβύη μέσω της χώρας μας.

Κι άλλα ελληνικά πλοία μετέφεραν στη χώρα μας χιλιάδες ξένους υπηκόους το Σάββατο (στην Κρήτη και στον Πειραιά).

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη μεταφερθεί 4.300 Κινέζοι στην Κρήτη με ελληνικά πλοία. Συνολικά 10 με 11.000 ασιάτες από τους περίπου 30.000 που διαβιούν στην αφρικανική χώρα θα επαναπατριστούν μέσω Ελλάδας. Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, χρησιμοποιείται- εξάλλου -ως σταθμός ανεφοδιασμού κινεζικών air bus που κατευθύνονται στην Τρίπολη.

Από το Ηράκλειο οι Κινέζοι πολίτες θα προωθηθούν με μισθωμένες πτήσεις στην Αθήνα. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα φθάσουν τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον 23 πτήσεις τσάρτερ της Air China ώστε όλοι οι ασιάτες -το πολύ- μέσα στις επόμενες 10 ημέρες να έχουν φθάσει στην Κίνα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 10 με 12 κλειστά - λόγω εποχής- ξενοδοχεία του Ηρακλείου, δυναμικότητας 6.500 κλινών λειτούργησαν εκτάκτως για να φιλοξενήσουν τους κινέζους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι η συμβολή της Ελλάδας στη γέφυρα επαναπατρισμού που έχει στηθεί για τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων Κινέζων από τη Λιβύη, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κινεζικών εφημερίδων και στα πρώτα θέματα των δελτίων ειδήσεων στην μακρινή χώρα.