Γαλλο-Γερμανικη απαιτηση να μας εγκλωβισουν με τους λαθρομεταναστες..



passport
Η Γερμανία και η Γαλλία σήμαναν το τέλος της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη απαιτώντας την επαναφορά των μονομερών συνοριακών ελέγχων για να ανακοπεί η ροή των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή ένωση.





Το Βερολίνο υποστηρίζει την γαλλική εκστρατεία που θα δώσει την δυνατότητα στα κράτη-μέλη να διενεργούν ελέγχους στα σύνορα τους,όταν υπάρχουν κύματα μεταναστών από χώρες με ασθενή αστυνόμευση συνόρων όπως η Ελλάδα.
Οι όροι της συνθήκης Σένγκεν που ισχύουν για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες ισχύουν και για τους παράνομους μετανάστες που τους επιτρέπουν την είσοδο σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ χωρίς να προσκομίζουν δελτία ταυτότητας.
Μετά από αίτημα του Σαρκοζί η Γερμανία υποστήριξε ένα μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα,να ξεκινήσουν οι εθνικοί συνοριακοί έλεγχοι αν μία χώρα έχει προβληματικά σύνορα.
Ο Σαρκοζί έχει δηλώσει ότι αν επανεκλέγει θα βγάλει την Γαλλία από  την ζώνη των ταξιδιών χωρίς ελέγχους,αν δεν ληφθούν περισσότερα μέτρα για την παράνομη μετανάστευση,σε μια πρόταση που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η Γαλλία αποτελεί τον πιο συχνό προορισμό των γαλλόφωνων μεταναστατών από την Τυνησία.Γι αυτό προχώρησε σε προσωρινό κλείσιμο των συνόρων  της σιδηροδρομικής γραμμής με την Ιταλία και εισήγαγε  μέτρα για την διεξαγωγή σκληρότερων ελέγχων στα έγγραφα των λαθρομεταναστών.


Τον Μάρτιο η Βρετανία,η Γερμανία,η Γαλλία, η Αυστρία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Σουηδία  απαίτησαν την παρέμβαση της ΕΕ,για να κλείσει την τρύπα που επιτρέπει την παράνομη μετανάστευση από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι βρετανικές αρχές ισχυρίζονται ότι  έχουν στοιχεία,ότι η τρύπα έχει οδηγήσει σε αύξηση της απόπειρας αγοράς ασύλου και σε κατάχρηση των εικονικών γάμων, από λαθρομετάναστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που επωφελούνται από την πολιτική ανοικτών συνόρων της ΕΕ για να πάνε  στην Βρετανία από την Ελλάδα.

Η Γάλλο-Γερμανική απαίτηση  για νέους ελέγχους δεν αναφέρει συγκεκριμένα την Ελλάδα, αλλά διπλωμάτες  ισχυρίζονται ότι η Αθήνα αποτελεί την κύρια ανησυχία τους,επειδή παρέχεται χρηματοδότηση από την ΕΕ στην Ελλάδα για συνοριακούς ελέγχους.
 "Χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό για  αποζημίωση σε περίπτωση που ένα κράτος μέλος, παρά την ενίσχυση που του δόθηκε, δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης." υποστηρίζει η Γαλλο-γερμανική επιστολή.

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιτίθεται στο μονομερές δικαίωμα της άσκησης ελέγχου στα σύνορα και πιέζει για μια «ένα ευρωπαϊκό σύστημα λήψης αποφάσεων» με την πλειοψηφία των μελών του Σένγκεν να αποφασίζει εάν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να ασκεί ελέγχους πέρα ​​από μια περίοδο πέντε ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου