Samsung Galaxy με τετραπύρηνο επεξεργαστή


Τον πρώτο τετραπύρηνο επεξεργαστή βασισμένο στην τεχνολογία High-K Metal Gate, ανακοίνωσε η Samsung. Ο Exynos 4 Quad διπλασιάζει την ισχύ επεξεργασίας και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 20% σε σχέση με τον προγενέστερο διπύρηνο.


Η συνύπαρξη τεσσάρων πυρήνων στο ίδιο τσιπ θεωρείται ότι βελτιώνει τις επιδόσεις, αφού εκτελούνται περισσότερες διεργασίες σε μικρότερο χρόνο, καθώς ο "φόρτος" εργασίας μοιράζεται στους τέσσερις πυρήνες και η επεξεργασία εκτελείται παράλληλα.


Η
Samsung αποδίδει στην κλίμακα ολοκλήρωσης των 32nm των τρανζίστορ του Exynos 4 Quad τον διπλασιασμό των επιδόσεων σε σχέση με τον Exynos 4 Dual (45nm) και στο συστατικό τους, την μειωμένη κατά 20% κατανάλωση.

Οι
διαστάσεις του τσιπ παραμένουν ίδιες (12 x 12 x 1,37 χιλιοστά) και μπορούν να αντικαταστήσουν τους Exynos 4 Dual ανέξοδα για τους κατασκευαστές συσκευών.

Ο Exynos 4 Quad θα κάνει το
ντεμπούτο του στο γνωστό ως Samsung Galaxy S ΙΙΙ, όμως η Samsung τον προτείνει και σε άλλους κατασκευαστές όχι μόνο smartphone αλλά και tablet.

Η
Samsung έστειλε προσκλήσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου, για να παραστούν στα αποκαλυπτήρια του νέου Galaxy, στις 3 Μαΐου στο Λονδίνο.

Οι φανατικοί των smartphones και δη των
Samsung Galaxy, αναμένουν με ανυπομονησία τη νέα συσκευή, που με τη σειρά της αναμένεται καλύτερη από την τελευταία.

Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι σήμερα,  ο νοτιοκορεατικός κολοσσός έχει πουλήσει περισσότερα από
40.000.000 smartphones.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου