Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ!


 Γραφει ο Μιχάλης Ορφανάκος
Οι εκλογές, οι πιο κρίσιμες στην μεταπολιτευτική Ιστορία της πατρίδας μας έρχονται και ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.

Είμαστε ένας λαός από τη φύση μας με έντονη ιδιοσυγκρασία και λειτουργούμε περισσότερο με το συναίσθημα παρά με την σκέψη.
Επίσης το τρέχον έτος μας επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις αφού είχαμε δυστυχώς τις απώλειες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, του Βασίλη Τσιβιλίκα, της Δόμνας Σαμίου και εσχάτως του Δημήτρη Μητροπάνου, με αποτέλεσμα λίγο καιρό πριν τις κάλπες η συγκινησιακή φόρτιση του λαού να έχει φτάσει στο ζενίθ.
Εξ΄ άλλου και λόγω των πολιτικών χειρισμών και επιλογών των κυβερνώντων και συγκυβερνώντων την τελευταία δεκαπενταετία ο θυμός, η αγανάκτηση και η απόγνωση έχουν κυριεύσει το μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλο του πληθυσμού.
Όμως η στάση μας μπροστά στην κάλπη θα πρέπει να εκπορευθεί από την λογική και όχι από το συναίσθημα.
Προτείνω λοιπόν να συμβουλευθούμε έναν άνθρωπο που το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η λογική του και η ευφυΐα του και δεν είναι άλλος από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Τι μας λένε λοιπόν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενοι από τα "υποβολεία" των "έγκριτων" παπαγάλων τους, που τόσα χρόνια ο λαός τους έδωσε το δικαίωμα και την δυνατότητα να ασκήσουν εξουσία;
Η μεν πρώτη δια στόματος του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά ότι θέλει λέει την αυτοδυναμία (μοιάζει πιθανότερο ο ήλιος να ανατείλει από την Δύση παρά να προκύψει κάτι τέτοιο) για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της που δεν εφάρμοσε βεβαίως τόσα χρόνια που ήταν κυβέρνηση και θα το εφαρμόσει τώρα που έχει συνυπογράψει όλες αυτές τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές που καθιστούν οποιοδήποτε πρόγραμμα πατσαβούρι όσο δεν συνάδει με της επιλογές της τρόικας.
Το δε ΠΑΣΟΚ ότι θέλει λέει την πρωτιά άκουσον - άκουσον γιατί μόνο αυτό και ο νεοεκλεγείς πρόεδρός του διαπραγματεύτηκαν (δηλαδή ο κύριος Παπαδήμος τι έκανε; το φανάρι κράταγε;) και μπορούν να διαπραγματευτούν (υποψιάζομαι πως αν δεν διαπραγματεύονταν καθόλου τα πράγματα θα ήταν μάλλον καλύτερα) με τους Ευρωπαίους και να μας ξανασώσουν.
Και οι δύο μαζί σαν σε συγχορδία λύσσαξαν να μας πείσουν πως κάθε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφή.
Εννοείται βέβαια ότι δεν θα ξαναγίνουν πια σκάνδαλα τύπου siemens, Βατοπεδίου και δεν συμμαζεύεται, θα πάψουν οι μίζες, τα ρουσφέτια, ο παρασιτισμός, η κακοδιαχείριση, oι σπατάλες, η γραφειοκρατεία και τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα.

Τι μας λέει επί τούτων λοιπόν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν;

Για το αν θα πρέπει να τους ξαναφέρουμε στην κυβέρνηση:
"Είναι τρέλα το να κάνεις τα ίδια ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα."
Δηλαδή όποιος πιστεύει ότι αφού τόσες φορές που τους δόθηκε η ευκαιρία το αποτέλεσμα ήταν "μηδέν εις το πηλίκον και χειρότερα", αν τους ξαναδοθεί θα γίνει κάτι το άλλο, είναι για εγκλεισμό κατευθείαν στο Δαφνί.

Για τους έγκριτους παπαγαλοσφυοκάμπτες:
"Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας."
Κοινώς γράψτε τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και δεν βλέπει ο ήλιος γιατί σας έχουν φλομώσει στο παραμύθι.   

Για την επιμονή τους να ζητούν αυτοδυναμία και πρωτιά:
"Η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική."
Ουδέν σχόλιον.

Για το αν θα σταματήσουν οι λοβιτούρες:
«Το κράτος είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το κράτος.»
Εδώ έχουμε δεσμευτεί ότι το κράτος είναι φτιαγμένο για τους δανειστές και όλες οι περικοπές που γίνονται αφορούν μόνο το κοινωνικό κράτος και τον άνθρωπο και τίποτα άλλο.

Έτσι λοιπόν οι παρακλήσεις και νουθεσίες τους ώστε να τους αφήσουμε γαντζωμένους στην εξουσία τη μόνη φράση που μου φέρνουν στο μυαλό είναι

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ ΡΕ!

Όσο για τα αν κάθε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφή όπως μας σερβίρουν, ο Αϊνστάιν είπε:
«Αν, στην αρχή, μια ιδέα δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα γι’ αυτήν.»

Θα πάρω το παράδειγμα από τον ήρωα της Κύπρου Σολωμό Σολωμού (πως δεν τον έβγαλαν και αυτόν τρελό;) και θα τους πω:

ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ ΡΕ!



Τώρα, τι θα γίνει τελικά στις εκλογές δεν μπορούμε να ξέρουμε μιας και όπως είπε ο Αϊνστάιν

«Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου