Πρόγραμμα “Ηλιος” ή πρόγραμμα ακίνητα

20120303-190757.jpgΤο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει σύσταση εταιρίας Α.Ε. , η οποία όπως λέει “λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και….εξαιρείται από τις διατάξεις για του οργανισμούς και τις εταιρίες του δημοσίου”. Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο

και διορίζει το Δ.Σ., τα έσοδα της προορίζονται και υπέρ της κάλυψης του δημοσίου χρέους.



Το ωραίο τώρα. “Επιτρέπεται η παραχώρηση στην εταιρία δωρεάν ακινήτων του δημοσίου καθώς και ακινήτων που ανήκουν σε ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ” (για τα τελευταία μπορεί να ζητηθεί αντάλλαγμα).

Γιατί εμένα τώρα αυτό με τα ακίνητα με προβληματίζει; Το δημόσιο δεν θα έχει ουσιαστικά

κανέναν έλεγχο, αφού δεν θα λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία του, αλλά σύμφωνα με την ιδιωτική οικονομία, δηλαδή όπως θέλει. Το διορισμένο Δ.Σ. σιγά μην ασχοληθεί με τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά θα φροντίζει να υπογράφει ότι του φέρνουν με το αζημίωτο. Αυτό συνέβαινε πάντα, χλωμό το βλέπω να αλλάξει τώρα. Ποιός μας λέει πως αυτά τα ακίνητα δεν θα βρεθούν σε άλλα χέρια για ένα κομμάτι ψωμί, δήθεν μου τάχα σε μία προσπάθεια να αντληθούν έσοδα για δήθεν μου τάχα μου επενδύσεις;


Ποιός μας λέει ότι εκεί που θα έχει ηλιοφάνεια, ιδέ νησάκια μας, δεν θα απαλλοτριώσουν ή δεν θα φάνε την περιουσία κανενός άτυχου για χρέη της πλάκας στο δημόσιο, δήθεν μου τάχα μου για επενδύσεις “ΗΛΙΟΣ”, οι οποίες όλως τυχαίως μπορεί να καταλήξουν φούμαρα, γιατί ίσως ξαφνικά ανακαλύψουν πως η ηλιοφάνεια δεν είναι όση θα ήθελαν ή πως το πρόγραμμα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κτλ. Στο μεταξύ όμως η εταιρία θα έχει βρεθεί με μία σημαντική ακίνητη περιουσία, στην οποία θα έχουν δικαιωμα οι μέτοχοι.

Εικασίες θα μου πείτε. Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί (βλ. Ολυμπιακά ακίνητα, περιουσία δημοσίων φορέων που ιδιωτικοποιήθηκαν για το τίποτα), επειδή εδώ είναι Ελλάδα, επειδή δυστυχώς δεν έχουμε ούτε πολιτικούς, επειδή σπάνια σε διοικητικές θέσεις τοποθετούνται τίμιοι και άνθρωποι που υπερασπίζονται περισσότερο το δημόσιο συμφέρον από την τσέπη τους, αυτό το θέμα των ακινήτων να το ξαναδούνε. Με 1.000.000 ευρώ που προβλέπεται μετοχικό κεφάλαιο, είναι αδιανόητο να περνάνε σε μία εταιρία Α.Ε. δημόσια ακίνητα ανυπολόγιστης αξίας. Καμία διάθεση ακινήτων. Εάν θέλει η εταιρία ακίνητα να τα αγοράσει σύμφωνα με την αξία τους.

Κανείς δεν λέει να μην εκμεταλλευτούμε τον πλούτο μας, αλλά οι επενδύσεις και η ανάπτυξη δεν θα γίνουν με οποιοδήποτε κόστος, ούτε με αποικιοκρατικές συμφωνίες.

Η λεηλασία κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να γίνεται και νόμος του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου