Λαυρεντιάδης προς εισαγγελέα: Αποδεσμεύστε τα 160 εκατ. ευρώ της Ελβετίας για να τα επιστρέψω


Λαυρεντιάδης προς εισαγγελέα: Αποδεσμεύστε τα 160 εκατ. ευρώ της Ελβετίας για να τα επιστρέψω
Την αποδέσμευση του ποσού των 160 εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία ζήτησε σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκειμένου να τα επιστρέψει στα ταμεία της Τράπεζας Proton.

Ο επιχειρηματίας, συνοδευόμενος από τρεις δικηγόρους, επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα, με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νίκο Παντελή, να δίνει το παρών.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης εξέφρασε την επιθυμία επιστροφής των χρημάτων αυτών που βρίσκονται στην Ελβετία, αξιώνοντας όμως προηγουμένως να αποδεσμευθούν από τους λογαριασμούς του.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, πριν ολοκληρώσει το πόρισμα του για την υπόθεση, ο οποίος όμως το είχε απορρίψει και προχώρησε στο αίτημα άσκησης δίωξης.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου δεν απέρριψαν το αίτημα του κ. Λαυρεντιάδη, αλλά του απάντησαν ότι θα εξεταστεί και θα γίνει δεκτό μόνον αν βρεθεί ασφαλής τρόπος, ώστε τα χρήματα να έρθουν πίσω στην Τράπεζα χωρίς να μεσολαβήσουν παρένθετα πρόσωπα ή άλλοι τραπεζικοί λογαριασμοί. Δηλαδή να αποδεσμευθούν τα χρήματα με μόνο σκοπό και προορισμό την εισροή τους στα ταμεία της Proton Bank.

Ο επιχειρηματίας κατ΄ επανάληψη έχει εκφράσει (και στο ΔΣ της Proton) την επιθυμία επιστροφής χρημάτων, για να κάνει χρήση του νόμου που προσφέρει ακαταδίωκτο, ενώ στην αρχή της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο Δραγάτσης, επέστρεψε 51 εκατομμύρια ευρώ, από το σύνολο των χρημάτων που φέρονται να δόθηκαν ως δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης για την υπόθεση της Proton Bank, δεσμεύθηκε το επίμαχο ποσό που ήταν κατατεθειμένο σε Τράπεζες της Ελβετίας.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δραγάτσης στο πολυσέλιδο πόρισμά του είχε εκφράσει την άποψη πώς για το σκέλος που αφορά στα 51 εκατομμύρια ευρώ, η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης αρνήθηκε να το πράξει και άσκησε ποινική δίωξη για το σύνολο του ποσού.

Σε βάρος του Λαυρεντιάδη την περασμένη Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, ασκήθηκε από τον κ. Πεπόνη ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σχετικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του από την Proron Bank, την εποχή που ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα έχει επιβληθεί ακόμη στον επιχειρηματία Π. Κυριακίδη και στενό συνεργάτη του Λαυρεντιάδη, όπως και σε τέσσερα ακόμη άτομα. Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου