Διασώθηκε η ρωσική τίγρης Amur!


Μπορεί να ξέρουμε τη… ρωσική αρκούδα, υπάρχει όμως και η ρωσική τίγρης Amur...
Μάλιστα στη «Pωσική Κόκκινη Βίβλο» για τα είδη υπό εξαφάνιση το συγκεκριμένο ζώο έχει την τιμητική του αφού, μαζί μα άλλα, απειλούνταν να εξαφανιστούν από προσώπου γης!

Οχι πια όμως… Τις προάλλες έγινε γνωστό ότι η Ρωσική Κόκκινη Βίβλος για τα είδη αυτά θα ανανεωθεί προκειμένου η ρωσική τίγρη Amur – και η γκρι φάλαινα – να πάψουν να ανήκουν στα υπό εξαφάνιση είδη. Η Ρωσική Κόκκινη Βίβλος, που καταρτίζεται από την International Union for Conservation of Nature σε συνεργασία με το υπεύθυνο εθνικό φορέα της Ρωσίας, δηλ. το Ινστιτούτο A.N. Severtsov of Ecology and Evolution, αναθεωρείται κάθε 10 χρόνια προκειμένου να περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με τα απειλούμενα είδη στην χώρα.


Η νέα έκδοση θα εξαιρέσει από την κόκκινη λίστα των απειλούμενων υπό εξαφάνιση ειδών, ζώα σήματα κατατεθέν της ρωσικής πανίδας, όπως τα προαναφερθέντα και ο μαύρος γερανός, αφού για τις μεν τίγρεις ο πληθυσμός τους έχει παραμείνει σταθερός τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ οι δε πληθυσμοί της γκρι φάλαινας, δείχνουν σημάδια ανανέωσης. Βέβαια, εκφράζονται ανησυχίες ότι η απάλειψή τους από τη σχετική λίστα προστασίας θα αφήσει τα είδη αυτά έκθετα σε παλιές και νέες απειλές και κινδύνους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου