NASA: SLS - Ο πιό ισχυρός πύραυλος στην ιστορία


Αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον παρουσίασαν τον πύραυλο εκτόξευσης που προορίζεται να φτάσει πολύ πέρα από το φεγγάρι.



Το σύστημα εκτόξευσης στο διάστημα, ή SLS, έχει στόχο την προσγείωση σε έναν αστεροειδή... μέχρι το 2025, και τελικά, τελικό προορισμό τον πλανήτη Άρη. Ενώ μία αναπτυξιακή πτήση είναι προγραμματισμένη για το 2017.


"Ο Πρόεδρος Ομπάμα μας έχει αναφερόμενος στη NASA είπε πως πρέπει να είμαστε τολμηροί και να ονειρευόμαστε μεγάλα πράγματα και αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε", όπως δήλωσε ο Τσαρλς Μπόλντεν, διαχειριστής της NASA, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του SLS.


Ο πύραυλος SLS θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες από προηγούμενα προγράμματα της NASA, συμπεριλαμβανομένου του διαστημικού λεωφορείου, Aires και Constellation. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της ανάπτυξης και λειτουργίας του κόστους, σύμφωνα με την NASA.


Η SLS έχει τρείς κύριες μηχανές στη βάση του πυρήνα της και το πλήρωμα θα καθίσει στην κορυφή του πυραύλου.


Αυτή η νέα τεχνολογία θα προσφέρει στους αστροναύτες ένα ασφαλέστερο όχημα από το διαστημικό λεωφορείο, όπως δήλωσε ο γερουσιαστής Μπιλ Νέλσον.


«Υπάρχει μια νοσταλγία για μας για να εξερευνήσουμε τον ουρανό», είπε ο Μπιλ Νέλσον.


Η SLS έχει βαπτιστεί ως "ο πιό ισχυρός πύραυλος στην ιστορία." όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της NASA."


"Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς σχηματίστηκε το ηλιακό σύστημα , από πού προήλθαν το νερό και οι οργανικές ουσίες στη Γη και πώς η ζωή μπορεί να διατηρηθεί σε μέρη μακριά από την ατμόσφαιρα της Γης και να επεκτείνει τα όρια της ανθρώπινης εξερεύνησης," γράφει στην ιστοσελίδα της η NASA .


"Αυτές οι ανακαλύψεις θα αλλάξουν τον τρόπο που καταλαβαίνουμε τη θέση του πλανήτη μας στο σύμπαν."


«Είναι μια δύσκολη πρόκληση για τους μηχανικούς», δήλωσε ο Gestenmaier. "Όταν όμως ολοκληρωθεί αυτή η πρόκληση για τους μηχανικούς, έχουμε μια δυνατότητα να προχωρήσουμε πέρα ​​από τη χαμηλότερη τροχιά όπως κανένα άλλο κράτος δεν το έχει κάνει."


Η ανακοίνωση που έγινε χθες καθυστέρησε πολύ λόγω ανησυχιών για τον προϋπολογισμό του έργου, το οποίο έχει οριστεί από το Κογκρέσο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου