Μας τα μπερδεύεις, κύριε Τσάκα!

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/multimedia_normal/article/2011_09/tsakAS_10.jpg
Η χθεσινή μέρα ανήκει ολοκληρωτικά στον Βλάση Τσάκα. Ο μέχρι προχθές άγνωστος υπάλληλος ξενοδοχείων μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας και την αναστάτωσε με όσα είπε για το ενδιαφέρον του Σαουδάραβα πρίγκιπα για τον Παναθηναϊκό.
 Φυσικό ήταν να μονοπωλήσει επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας και ο ίδιος αποδείχθηκε καλός φίλος των δημοσιογράφων, καθώς μίλησε σε όλους!
Ωστόσο, μάλλον δεν έπραξε σωστά καθώς όπως αναλύει το gazzetta.gr κάπου τα έμπλεξε. Ξεψαχνίζοντας τις συνεντεύξεις που έδωσε σε πέντε ΜΜΕ (συγγνώμη εάν ξεχάσαμε κάποια ακόμα, αλλά κάποια στιγμή χάσαμε τον αριθμό), διαπιστώσαμε ότι υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις και μάλιστα σε θέματα μείζονος σημασίας.
Εμείς καταγράψαμε τι είπε και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας…
Στην αρχή μίλησε στον Sport Fm και είπε συγκεκριμένα για την ημερομηνία άφιξης του πρίγκιπα: «Ο πρίγκιπας Σουλτάν, μέχρι 15 Οκτώβρη θα είναι στην Ελλάδα». Αυτά δήλωσε κατά τις 15:30 καθώς λίγη ώρα αργότερα στον Sentra 103,3 άλλαξε γνώμη και τοποθέτησε την άφιξη νωρίτερα: «Έτσι κι αλλιώς, προβλέπεται μέχρι τις 2 Οκτωβρίου να έρθει στην Ελλάδα ο πρίγκιπας», ήταν η δήλωσή του, κάτι που είχε πει και στους δημοσιογράφους έξω από το διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Τελικά στις 2 ή στις 15 Οκτωβρίου, να ξέρουμε να ετοιμάσουμε υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»…
Να ήταν μόνο αυτό το μπλέξιμο του Βλάση Τσάκα, όλα καλά θα ήταν, αλλά μπλεγμένα τα έχει και με το θέμα του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου με τον οποίο είχε κάποια κόντρα την εποχή που εργαζόταν στη Χαλκιδική. Στον Sentra 103,3  ανέφερε: «Από κάποιον ξενοδόχο, που είχαμε τότε προσωπικές αντιδικίες, έγινε ό,τι έγινε. Ο κ. Κουμαδάκης ήταν». Ωστόσο ο Κουμαδάκης λίγη ώρα αργότερα σε πράσινη ιστοσελίδα βαφτίστηκε…. Φαλάγγης: «Υπήρχε μια προστριβή με έναν ξενοδόχο, τον Θανάση Φαλάγγη, αλλά τα βρήκαμε».
Εσείς μπορεί να τα βρήκατε, αλλά εμείς έχουμε αρχίσει να τα χάνουμε, καθώς ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση επικρατεί και στο θέμα της γνωριμίας του Σουλτάν. Πόσο καιρό τον γνωρίζει; Ούτε ο ίδιος ξέρει, καθώς στον Sportfm είπε: «Γνώρισα έναν ξάδερφό του στο Λονδίνο πριν από τέσσερα χρόνια και έτσι ήρθα σε επαφή μαζί του». Σε πράσινη ιστοσελίδα το αλλάζει: «Τον Σουλτάν τον ξέρω περίπου τρία χρόνια. Την οικογένειά του περισσότερο». Τρία ή τέσσερα χρόνια τελικά;
Άντε και να μη θυμάται ακριβώς πότε τον γνώρισε, αλλά φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το ακριβές όνομά του. Τελικά ποιος είναι αυτός ο πρίγκιπας που θέλει τον Παναθηναϊκό; Όπως υπογράμμισε στον Sentra103,3: «Ο πρίγκιπας είναι η αυτού εξοχότης Σουλτάν Μπιν Νάσερ Έντιν Φαρχάν Αλ Σαούντ. Υπάρχουν 6.000 πρίγκιπες στη Σαουδική Αραβία, ζωή να 'χουν και κάποιοι απ' αυτούς έχουν και χρήματα. Ο δικός μας τουλάχιστον έχει». Στα prasinanea, τα μπέρδεψε λίγο και στη θέση του «Έντιν», έβαλε το «Αλ» λέγοντας συγκεκριμένα: «Είναι η αυτού εξοχότης, ο Πρίγκιπας Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ Φαρχάν Αλ Σαούντ». Σιγά τη διαφορά θα μου πείτε. Στα αραβικά, το Εντίν μπορεί να είναι το υποκοριστικό του Αλ!
Ναι αλλά και στο συνδρομητικό κανάλι Novasports πάλι κάτι άλλαξε: «Λέγεται Σουλτάν Μπιν Νάσιρ Αφραχάν Αλ Σαούντ και παραλείπω το μεσαίο όνομα για ευκολία λόγου. Όλες οι δηλώσεις είναι ξεκάθαρες, δεν είναι δυο ονόματα αλλά ένα». Τελικά θα μας κανείς, εάν είναι Νάσιρ ή Νάσερ, Αλ Φαρχάν ή Αφραχάν; Μάλλον ο ίδιος ο πρίγκιπας όταν έρθει στην Ελλάδα στις 2 Οκτωβρίου. Ή μήπως στις 15;
Δείτε, όμως, ότι σύγχυση υπάρχει και με την ιδέα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη συνέντευξη του Βλάση Τσάκα στον Sentra 103,3 όλα ξεκίνησαν από τον ίδιο. «Έριξα την ιδέα για επενδύσεις στην Ελλάδα, την είδαν ζεστά και στη συνέχεια ρίξαμε και την ιδέα για τον Παναθηναϊκό». Αντιθέτως στο Contra.gr δεν παρουσιάστηκε τόσο Φιλέλληνας καθώς υποστηρίζει ότι πρώτα ο πρίγκιπας ενδιαφέρθηκε για επενδύσεις στην Ελλάδα και μετά αυτός πρότεινε τον Παναθηναϊκό. Η ερώτηση ήταν: «Πώς πείσατε τον Σαουδάραβα να ενδιαφερθεί για τον Παναθηναϊκό;» Και η απάντησή του: «Εγώ δεν έπεισα κανέναν. Ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα και εγώ του πρότεινα για αρχή, σαν πρώτο βήμα, τον Παναθηναϊκό».
Τελικά μάλλον, αυτός ο κύριος Τσάκας δεν πείθει κανέναν… Kυρίως όσους δημοσιογράφους επικοινώνησαν μαζί του και τους έβαζε στην αναμονή λέγοντας «μισό λεπτό έχω τον Σουλτάνο στην άλλη γραμμή...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου