Απίστευτο και όμως ελληνικό...Ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης!

http://img.protothema.gr/B92E0109946429253769BFE0B8959B53.jpg
Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας Μάκης Ψωμιάδης. Το αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 300.000 ευρώ.


Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναστολής της ποινής (τρία χρόνια και τέσσερις μήνες) επιβάλλοντας του εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.


Μετά την εξέλιξη αυτή, οι δικηγόροι του Μ. Ψωμιάδη αναμένεται να λάβουν αντίγραφο της απόφασης ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης τους και στη συνέχεια να μπουν σε διαδικασία ρύθμισης της οφειλής. Η εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως την  επόμενη Τετάρτη.


Η ευνοϊκή έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έρχεται μόνο λίγες ώρες μετά την απολογία – θριλέρ του Μάκη Ψωμιάδη στον ανακριτή Γιώργο Κασσίμη για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.


Ο Μάκης Ψωμιάδης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και βαρύνεται με σειρά κακουργηματικών πράξεων, αρνήθηκε  κάθε κατηγορία. Μετά την απολογία του, ο ανακριτής της υπόθεσης είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Αντίθετα, η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορουμένου. Τη διαφωνία  καλείται να άρει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο αποφασίσει αν ο κατηγορούμενος θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.


Η άποψη του ανακριτή


Η άποψη του ανακριτή, πάντως, ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ως μη ύποπτος φυγής δημιούργησε ερωτήματα, δεδομένου ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε κληθεί πριν από περίπου τρεις μήνες να απολογηθεί αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων! Γι’ το λόγο αυτό άλλωστε, εκδόθηκε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης βάση του οποίου ο κατηγορούμενος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από τις αστυνομικές αρχές.


Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο σε βάρος του Μ. Ψωμιάδη ο ανακριτής απήγγειλε μια ακόμη κατηγορία αυτή για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανακριτής τάχθηκε υπέρ της άποψης να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο Μ. Ψωμιάδης κρίνοντας ότι από τον έλεγχο των τραπεζικών του στοιχείων δεν προέκυψαν ποσά που να μπορούν να συνδεθούν με παράνομο στοίχημα. Τότε προς τι η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα που του απήγγειλε το περασμένο Σάββατο;


Επίσης, ερωτήματα ανακύπτουν και για το πώς μπορεί να κρίνεται κατηγορούμενος ως μη ύποπτος φυγής όταν σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης επειδή δεν εμφανίστηκε ποτέ να απολογηθεί….


Τον τελικό λόγο πλέον για την περαιτέρω ποινική τύχη του Μάκη Ψωμιάδη έχει το δικαστικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου