Ψηφιακός κινηματογράφος και ταινίες κινητών τηλεφώνων

http://www.newsbeast.gr/files/temp/B3C8E183112B2FE090DC1A37D3C41CAA.jpgΣτο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, αλλά και ταινίες κινητών τηλεφώνων απ' όλο τον κόσμο θα προβληθούν στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας.


Το Φεστιβάλ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013», θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, στο δημοτικό θέατρο της πόλης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει 226 ταινίες από 45 χώρες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται ο ψηφιακός κινηματογράφος, μέσω της προβολής ταινιών από κινητά τηλέφωνα και της διοργάνωσης του ψηφιακού προγράμματος σπουδαστικών και νεανικών ταινιών από τη νοτιοανατολική Ευρώπη «Digital View South East Europe».

Επίσης, θα διοργανωθεί αφιέρωμα στο γαλλικό κινηματογράφο, που επιχειρεί να παρουσιάσει στο κοινό την εξέλιξη της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Την κριτική επιτροπή των ταινιών μυθοπλασίας απαρτίζουν η γαλλίδα κινηματογραφίστρια Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς ως πρόεδρος και οι Άρης Μπαφαλούκας, Τζόις Νασαβάτι, Τζουλιέτ Γκραντμόν και Τόμας Σίμπεν ως μέλη.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ταινιών κινουμένων σχεδίων θα είναι ο γάλλος σχεδιαστής τίτλων και σκηνοθέτης, Κουκ Εβό και μέλη ο γραφίστας Στέφανος Ποταμίδης και ο σκηνοθέτης, Γιώργος Σουμελίδης.

Η κριτική επιτροπή των πειραματικών ταινιών απαρτίζεται από τον κινηματογραφιστή Γιάννη Κολαξίζη (πρόεδρο), τον σκηνοθέτη Τζούλιαν Πάρκινσον, την εικαστικό Μαρία Παπαδοπούλου και τον κριτικό κινηματογράφου Γιώργο Μελιδώνη.

Τις προβολές θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Μεταξύ αυτών θα πραγματοποιηθούν διημερίδα με θέμα «Κεντρική Μακεδονία: Οδικός χάρτης για την Ανάπτυξη» και αντικείμενο τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, εκδηλώσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, συναυλίες, διαγωνισμοί φωτογραφίας και κινηματογραφικών γνώσεων, εκθέσεις κόμικς (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών) και σκίτσων, καθώς και εικαστικών τεχνών από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Επίσης, με τη βοήθεια γκράφιτι θα πάρουν «σάρκα και οστά» αγαπημένοι ήρωες του κινηματογράφου. Για τους μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν σχεδιαστεί εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις.

Μέρος των ενεργειακών αναγκών του Φεστιβάλ θα καλυφθεί από την παραγωγή πράσινης ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου