Λιβύη: Ξεκίνησε η δεύτερη επίθεση των νατοϊκών δυνάμεων


ΚΑΝΤΑΦΙ: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη, με τις δυτικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν τα συστήματα αεράμυνας του καθεστώτος Καντάφι.
Αυτή στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το τρίτο κύμα των βομβαρδισμών των συμμαχικών δυνάμεων, ενώ ο Μουαμάρ Καντάφι απαιτεί την έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ και δηλώνει ότι...

σταματά τη συνεργασία με την Ευρώπη σε ζητήματα παράνομης μετανάστευσης

Αμερικάνος στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε πως η αποφυγή απωλειών αμάχων είναι δύσκολη υπόθεση. «Πρέπει να επιλέξουμε τους στόχους μας πολύ προσεκτικά. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συνετοί, σε αντίθεση με το λιβυκό καθεστώς», προσέθεσε.

Παράλληλα, το Κατάρ αποφάσισε να μετάσχει με τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη του στη δυτική στρατιωτική συμμαχία που επιχειρεί κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι και υπέρ των πολιτών της χώρας, ανακοινώθηκε σήμερα σπό τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, Λοράν Τισιέρ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και αμερικανός ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην εκπομπή του CBS "Face the Nation"

Χάος επικρατεί στη Λιβύη ύστερα από το διάγγελμα του ηγέτη της χώρας, ΜουαμάρΚαντάφι, ο οποίος έκανε λόγο για πόλεμο διαρκείας. Το λιβυκό καθεστώς ανεβάζει στους 64 τους νεκρούς από τις επιθέσεις. Μέχρι στιγμής, ο ΟΗΕ έχει επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα με τις δυνάμεις του δικτάτορα να έχουν χτυπηθεί σε αεροπορική επιδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου