30 δις δώρο της κυβέρνησης στις τράπεζες..


Την παροχή 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες, μέσω εγγυήσεων για να ενισχύσουν την μηδενική έως σήμερα παροχή ρευστότητας προς τους πολίτες περιλαμβάνει το πρόγραμμα που έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών. Η κίνηση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική υπο την προϋπόθεση όμως οτι και το τραπεζικό σύστημα θα παίξει ξανά ενεργό...

ρόλο στην πραγματική οικονομία της χώρας ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα. "
Θα πρέπει επιτέλους οι τράπεζες να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία με κάθε τράπεζα για τον σκοπό αυτό", είπε παίρνοντας τον λόγο στο υπουργικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με την θέση αυτή φέρεται να συμφώνησε ο πρωθυπουργός.

Τότε ήταν που ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο
οτι σύντομα θα έρθει στην Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει και νέα εγγυοδοσία προς τις τράπεζες ύψους 30 δις έτσι ώστε κι εκείνες από την πλευρά τους να μπορούν να χρηματοδοτηθούν με δάνεια από την ΕΚΤ. Επιπροσθέτως η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για μείωση μισθών στις τράπεζες, κίνηση την οποία καταγγέλουν εδώ και καιρό οι συνδικαλιστές τραπεζίτες. Στις "δράσεις" για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι "στα σχέδια των τραπεζών θα πρέπει να περιλαμβάνονται και δράσεις για την μείωση του λειτουργικού και του μισθολογικού κόστους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου