Eίδος πολυτελείας το εμφιαλωμένο νερό στην Ιαπωνία



Τελειώνουν τα αποθέματα εμφιαλωμένου νερού στο Τόκιο μετά τις συστάσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης προς τους πολίτες να μην δίνουν νερό βρύσης στα βρέφη λόγω των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας που έχουν ανιχνευθεί.
Παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που περιορίζουν τις εισαγωγές ιαπωνικών τροφίμων, την στιγμή που οι μηχανικοί του εργοστασίου Fukushima συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε να σταθεροποιηθεί ο αντιδραστήρας 3, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησε τη χώρα.
Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους του Τόκιο, που ανέρχονται σε 13 εκατ., να μην δίνουν νερό βρύσης σε μωρά κάτω του 1 έτους, καθώς η ραδιενέργεια ξεπέρασε το όριο ασφαλείας δύο φορές αυτή την εβδομάδα. Την Πέμπτη πάντως τα επίπεδα που εντοπίστηκαν ήταν εντός των επιτρεπόμενων ορίων.
Παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να μην υπάρξει πανικός, το εμφιαλωμένο νερό είχε εξαντληθεί σε πολλά σουπερμάρκετ και μαγαζιά της ιαπωνικής πρωτεύουσας.Ραδιενέργεια πάνω από το όριο ασφαλείας ανιχνεύθηκε και σε αρκετές ποσότητες γάλατος και λαχανικών που προέρχονται από την περιοχή της Fukushima.
Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία περιόρισαν τις εισαγωγές ιαπωνικού γάλατος και τροφίμων.
Αξιωματούχος από το χώρο της ναυτιλίας δήλωσε στο μεταξύ ότι πολλά εμπορικά πλοία αποφεύγουν το λιμάνι του Τόκιο από φόβο μήπως το πλήρωμά τους εκτεθεί σε ραδιενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου