Σε αναμονή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές.

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να φθάσει μέχρι το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης από όπου και θα αρχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ενέκρινε τη συμμετοχή έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 στις επιχειρήσεις για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη. Τα νορβηγικά μαχητικά σταθμεύουν στην Κρήτη και βρίσκονται υπό τη Διοίκηση της Βόρειας Αφρικής των ΗΠΑ.

Την Τρίτη έφθασαν στη χώρα μας δύο πολεμικά αεροσκάφη από το Κατάρ, ενώ αναμένονται ακόμη τέσσερα αεροσκάφη της αραβικής χώρας στην Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες θα φθάσουν στη χώρα μας 24 αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι έξι από τη Νορβηγία. Χαρακτηριστικό είναι ότι βρίσκονται σε τρεις αεροπορικές βάσεις της Ελλάδας 30 αεροσκάφη ξένων χωρών, ενώ τις επόμενες ημέρες ο αριθμός τους αναμένεται να ανέβει σε 70.

Ο υπουργός Άμυνας απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να διατεθούν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, ακόμη και αν τελικά εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην επιχείρηση της Λιβύης. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι λαμβάνονται σοβαρά οι κίνδυνοι αντιποίνων, αλλά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.