Συνεχείς αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

Ίχνη αλογίσιου κρέατος και σε προϊόντα της Nestle. Τι ανακοίνωσε η εταιρεία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων

Στη δίνη του μεγαλύτερου, όπως αποδεικνύεται, διατροφικού σκανδάλου στην Ευρώπη βρίσκεται η Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής τροφίμων παγκοσμίως, η οποία ανακοίνωσε ότι αποσύρει προϊόντα της σε Ισπανία και Ιταλία στα οποία εντοπίστηκαν ίχνη αλογίσιου κρέατος.

Το ζήτημα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη να ζητούν εξηγήσεις από τις εταιρείες τροφίμων και την βιομηχανία τροφίμων να δείχνει αδυναμία σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για την ασφάλεια των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει το καταναλωτικό κοινό, η Nestle σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας τροφίμων.

Εκπρόσωπος της Nestle δήλωσε ότι το ποσοστό κρέατος αλόγου που εντοπίστηκε ήταν πολύ μικρό, ωστόσο ξεπερνούσε το 1%.

Δυο κατεψυγμένα γεύματα, τα «Buitoni Beef Ravioli» και «Beef Tortellini», έχουν ήδη αποσυρθεί από Ιταλία και Ισπανία, ενώ τα «Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes», που απευθύνονται σε εταιρείες catering, αναμένεται επίσης να αποσυρθούν από την Γαλλία.

Η Nestle έχει σταματήσει τις εισαγωγές προϊόντων από τον προμηθευτή HJ Schypke στην Γερμανία, που συνεργάζεται με την JBS Toledo, μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος με έδρα το Βέλγιο.

Σε ανακοίνωση της Neste αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, ωστόσο η τοποθέτηση στα προϊόντα ετικετών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνονται στα πολύ υψηλά στάνταρ που οι καταναλωτές περιμένουν από εμάς». Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την διεξαγωγή περαιτέρω τεστ DNA πριν το στάδιο της παραγωγής σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχει ήδη επηρεάσει 12 ευρωπαϊκές χώρες και διευρύνεται συνεχώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου