Παπανδρέου: Περισσότερο μετράει η ταυτότητα του Χάρβαρντ παρά η ελληνική!

Σε ομιλία του στο JFK Jr Forum, στο Χάρβαρντ, όπου συζήτησε με τον Mike Doukakis, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων πως στο τελωνείο δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ταυτότητα του Harvard, που έχει μαζί του, παρά για το διπλωματικό διαβατήριο, όπου αναφέρεται ότι είναι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας!
Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι επί της πρωθυπουργίας τουήθελε να συνδυάσει δύο θέματα: την οικονομική κρίση αλλά και το φαινόμενο τηςκλιματικής αλλαγής.
«Όταν είσαιστην πολιτική, σε θέση ευθύνης, είσαι εκεί για να κάνεις κάτι. Για να αλλάξειςκάτι», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για να προσθέσει «όσο κι αν μου κόστισε, η συνείδησή μου μού λέει ότιέκανα αυτό που έπρεπε».
Αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιχείρησε η κυβέρνησή του σε υγείακαι εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τη λέξη «ανανέωση» και στο γεγονός ότι ανέβαζεόλες τις αποφάσεις στο διαδίκτυο για να υπάρχει διαφάνεια.
«Αν ζεις στην Ελλάδα σήμερα, μπορείς να νιώσεις τονπόνο, όμως είμαι αισιόδοξος» δήλωσε στο κοινό που είχε κατακλύσειτην αίθουσα. «Θα αποκτήσουμε μια ισχυρότερηΕλλάδα» ήταν το μότο στην χθεσινοβραδινή ομιλία του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώνταςστο ακροατήριό του στη Βοστόνη, επέμεινε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δενείναι μεμονωμένη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η κρίση στην ίδια την Ευρώπη. «Μερικές φορές βλέπουμε την Ελλάδα σαν την φωτιά μέσαστην κουζίνα, αλλά αν δεις την Ευρώπη θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η φωτιά μέσασε όλο το σπίτι… Όσα μέτρα κι αν πήραμε εμείς για το έλλειμμα, παρέμενεπρωταρχικά ένα πρόβλημα της Ευρώπης».

Πρόσθεσε πως ακόμα και η Πορτογαλία που έκανε ακριβώς ότι τηςζήτησε η Ε.Ε., τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθεί να παλεύει με την κρίση. «H λιτότητα δεν είναι η λύση» τόνισε γιανα προσθέσει ο Mike Doukakis από την πλευρά του: «Η λιτότητα ποτέ δεν έβγαλε μια χώρα από την ύφεση».

Αναφερόμενος στην πολιτική της Ευρώπης,παρατήρησε ότι «είναι ένα πείραμα για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τηνπαγκοσμιοποίηση» και έθεσε θέμα εκλογής προέδρου «είναι κάτι που αρχίζουμε νασυζητάμε».

«Η Ελλάδα είναι το κοντινότερο έθνος στηνΑραβική Άνοιξη» ανέφερε σε ένα άλλο σημείο ο Γ. Παπανδρέου για ναπροσθέσει ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη ΝοτιανατολικήΕυρώπη. «Εμείς (η Ελλάδα) είμαστε οι πλησιέστεροι στην Βεγγάζη» ανέφερε επίσης,για να καταλήξει πως «θα γίνουμε πρότυπο για τη νέα γενιά στον Αραβικό κόσμο».Τέλος επανέλαβε πως το στοίχημα της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη, αναφέροντας πωςαυτή τη στιγμή η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου