Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπ. Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακαρίου, επισκέφθηκε το ανεγειρόμενο, στις Μοίρες, Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως,  που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. και επιθεώρησε τις συνεχιζόμενες εργασίες.


Όπως ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη:

"Ο κ. Περιφερειάρχης ενέταξε, με άοκνες ενέργειες και πρωτοβουλίες του, στο Ε.Σ.Π.Α., το εν λόγω έργο το οποίο θα φιλοξενήσει, στεγάσει δραστηριότητες πνευματικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα όχι μόνο της έδρας, αλλά και της περιφέρειας της Ι. Μητροπόλεως, απευθυνόμενες στην κοινωνική αλληλεγγύη, στους νέους ανθρώπους κ.λ.π.
Ο κ. Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους μελετητές, τον εργολάβο του ως άνω έργου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που παρακολουθούν, επιβλέπουν, την πορεία των εργασιών και έδωσε τις δέουσες εντολές για την επίσπευση τους, έτσι ώστε, συν Θεώ, το επόμενο καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αναγκαίου αυτού έργου για την Μεσαρά.

Κατόπιν ο κ. Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μακάριο, την κ. Μαρία Πετρακογιώργη, Δήμαρχο Φαιστού και Αντιδημάρχους, επισκέφτηκαν χώρο του παζαριού στο Τυμπάκι και μάλιστα την έκθεση χριστουγεννιάτικων κατασκευών και παρασκευασμάτων των παιδιών ειδικών δεξιοτήτων του σχολείου ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου και ευχήθηκαν όλοι, για την εορτή των Χριστουγέννων.

  Ακόμα επισκέφτηκαν τον παλαιό Ι. Ν. Αγ. Τίτου Τυμπακίου, όπου ο Σεβ. κ. Μακάριος ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη, για την ολοκλήρωση  και έγκριση των μελετών αποκατάστασης του ιστορικού αυτού Μνημείου για τη Μεσαρά και για την καταβολή των δαπανών τους από την Ενορία Αγ. Τίτου Τυμπακίου. Ο κ. Περιφερειάρχης, επί τόπου, επικοινώνησε με αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να ενταχθεί ο παραπάνω Ι. Ναός, σε πρόγραμμα αποκατάστασής του.
Εν συνεχεία ο Σεβ. κ. Μακάριος, συνόδευσε τον κ. Περιφερειάρχη στο Γραφείο της Δημάρχου Φαιστού, κ. Μ. Πετρακογιώργη, όπου έγινε σύσκεψη για προβλήματα και θέματα του Δήμου Φαιστού, με την παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του εν λόγω Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβ., ο κ. Περιφερειάρχης και η κ. Δήμαρχος, ασχολήθηκαν και με θέματα αφορούντα στον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, επισκεψιμότητας των ξένων στην περιοχή, δεδομένου ότι η Αποστολική περιοχή της Μεσαράς, έχει δύο εξαιρετικά πνευματικά προνόμια, την πρώτη παρουσία και δραστηριότητα για την Κρήτη, των Απ. Παύλου και Τίτου και της διδασκαλίας της βαθειάς νοεράς προσευχής των ασκητών του Αγιοφάραγγου και του Αστερουσιανού μοναχισμού.

Για το λόγο αυτό ο Σεβ. ξενάγησε τον κ. Περιφερειάρχη στους χώρους του Ι. Καθεδρικού Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, όπως και στον προαναφερθέντα Ι. Ν. Αγ. Τίτου Τυμπακίου, για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της παραπάνω δράσης, η οποία θα προβάλει τα Μνημεία της Μεσαράς και θα ωφελήσει την περιοχή και τους ανθρώπους της